G-funk.eu forum

Pełna wersja: Pewien niebanalny zamysł.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
A mianowicie, wielu słuchaczy g-funku, nie zna angielskiego przez co zakres ich informacji o raperach i o tym co się 10 lat zdarzyło, jest bardzo ograniczony, gdyż o wszystkim nie piszą ludzie z Polski na forach.
Dlatego występuję z prośbą o założenie tematu, w którym 2,3 kompetentnych ludzi, znających historię i angielski, za pomocą niektórych stron anglojęzycznych i for amerykańskich o tej muzyce, tłumaczyło np. wywiady sprzed 10 lat lub też filmiki na youtube (głównie wywiady). Dzięki temu młodsi ludzie, poszerzyliby swoją wiedzę i orientowaliby się w g-funku bardziej niż obecnie. Być może dzięki temu wzrosła by fascynacja i liczba odwiedzin tego forum.
Proszę administrację o przemyślenie tego pomysłu, jeżeli się nie spodoba, nie szkodzi. Najlepiej jednak, by zagłosować poprzez ankietę na forum.

Pozdrawiam.
Moja propozycja jest lepsza: niech te osoby nauczą się angielskiego, bo nie wyobrażam sobie normalnego funkcjonowania w dzisiejszych czasach bez znajomości angielskiego.
Jeżeli możesz, to podrzuć jakiś ciekawy pomysł, ponieważ nie widzi mi się nauka zasad na lekcjach i słuchanie o tym samym.
Ale żeś wymyślił
Jeżeli chcecie, to temat do kosza przenieście, jednak myślę że dla wielu było by to dobre. Np. można umieszczać teksty tłumaczone wraz z oryginałami, być może wtedy niektórzy załapią angielski, niektóre zwroty.
Ale komu by sie chcialo? Jesli ty chcesz cos zrobic to oczywiscie mozesz napisac i umiescimy to na stronie
Ziomek nie chce cie urazic ale my [mowie tu o tych starszych sluchaczach] radzilismy sobie bez internetu i dalismy rade, wiec ty rowniez napewno dasz rade to ogarnac tym bardziej ze w dobie google masz wszystko podane na tacy - jedyne co ci pozostaje to umiec szukac i opanowac jezyk angielski w stopniu podstawowym a do tego starczy zwykly translator, zeby wylapac sens zdaniaTongue

My nie mielismy tego luksusu - wtedy za informacje sie placilo bo ich jedyne zrodlo bylo w gazetach ktore kosztowaly kilkanascie/kilkadziesiat zl a za przegranie plyt tez trzeba bylo bulic hajs bo rapidshare wtedy nie istnial..

Teraz masz 2 razy latwiejszy i 2 razy wiekszy dostep do tego shitu wiec bariera jezykowa to naprawde pikus w porownaniu z tym - dasz rade mlodyWink
Ja jestem wśród tych, którzy nie umieją angielskiego i z chęcią bym coś takiego czytał. Nie no, temat do kosza jak chcecie lub nikt się nie podejmie.
Tak słyszałem historię o dawnych latach i w sumie śmiałem się, że raperzy musieli wymiatać jak na kasety nagrywali <śmiech>, lub też sporo hajsu bulić ;D.
Nie umiesz angielskiego, bo nie chce Ci się uczyć. Gdybyś chciał, to byś się nauczył. Nikt Ci nie każe uczyć się w szkole, możesz uczyć się sam. Teraz nauka angielskiego nie stanowi żadnego problemu. Nikt nie będzie Ci za darmo podsuwał tłumaczeń, bo nie chce Ci się uczyć. Masz motywację, żeby się nauczyć.
do nauki a nie ulatwien sobie szukac
Stron: 1 2 3
Przekierowanie