Rozkręce jeszcze trochę ten dział o polskim rapie. Zamieszczam temat o Hemp Gru. Ostatnio można o nich wiele usłyszeć.
Zespół został założony przez warszawskich raperów: Wilku (wcześniej współpracował z Funky Joint Skład a później z legendarną Molestą) i Bilon.
W 2004 zdebiutowali albumem "Klucz" który według mnie jest ich najlepszą płytą. Po 5 latach, w 2009 wydają płytę "Droga".
Dyskografia:
"Klucz" 2004
"Droga" 2009
![[Obrazek: hemp%20gru%20w%20studio]](http://c.wrzuta.pl/wi9616/af457feb0025e2f749bac8f7/0/hemp%20gru%20w%20studio)
Wilku jak dla mnie najlepszy Polski raper jego teksty są zajebista

Jest już w tej branży kupę lat Legendarny ziom z molesty , molesta bez niego nie istnieje nie raz tak mówiłem wilku odszedł i co molesta teraz to jakaś kupa

Wilku WWDZ Chłopak z Mokotowa !!!

Dobrze się dobrał z Bilonem razem tworzą zajebisty Duet

Miałem okazje być na ich koncercie powiem ze zajebiste show

Dobra jazda

hehehe
Nie bijcie, ale jak sobie przypominam że kiedyś ich słuchałem to mi się rzygać chce.
widzę Komandos że nie przepadasz za Hemp Gru

Mi nie podoba się to szpanowanie w tych łachach Diil, HG, JP
to taki inny sposób komercjii. Na pewno zgarniają na tym interesie kupe forsy, bo płyt za dużo nie wydali i tu właśnie widać że z ubrań się utrzymują a nie z muzyki. i w tych czasach Hemp Gru głównie przyciąga na koncerty "napalone małolaty"

. ale na ogół nie jest źle
typowi "ulicznicy" , hardkorowcy, czasem lubie posłuchać , ale czym starszy jestem tym gust sie zmienia- dlatego teraz G
wiekszosc ich słuchaczy to przedział 13- 19 lat
Stara dobra Molesta ale Hemp Gru tez jest dobre plyta" Klucz "wydaje mi sie ze leprza niz "Droga" ale caly czas trzymany wysoki poziom
Nie trafie ich , wiec popieram komandosa , nie bijcie
Największa obok Firmy żenada polskiego rapu.
Największa obok Firmy żenada polskiego rapu.
O nie moi drodzy nie nazwał bym ich aż taką żenadą. Ale prawdą jest, że to im zawdzięczamy boom na HWDP i piosenki o jebaniu policji.