G-funk.eu forum

Pełna wersja: Single
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Piszę temat o raperach którzy wydali tylko single w swojej karierze lub co wydali singiel i chociaż jeden album ale który nie był zbyt sławny więc zacznę od singla który został wydany w 1995 roku mowa tu o artyście The Grench,artysta z niektórych zródeł pochodzi z Los Angeles,wydał tylko jeden singiel o tytule Saturday,singiel posiada dwie wersje kawałków Caavy sub i wersja albumowa,wiadomo dodatkami jak to na singlu bywa są instrumentale,wersje radio i a capelle,ciekawostką jest to że do singla został nagrany teledysk i był emitowany w polskiej telewizji,singiel jest g funkowy obydwie wersje trzymają poziom,singiel był produkowany przez Overdose i S.O.C.,na refrenach zaśpiewali Keila Stewart i Ship Head,oczywiście teledysk i wersje caavy sub będziecie mogli posłuchać:

Teraz czas na drugi singiel,chodzi dokładnie o artystę o ksywie Jamiz,który wydał singiel w 1994 roku pod tytułem Get Loot,tak jak u wyżej wymienionego artysty nagrał tylko singiel do którego nagrał teledysk,na singlu znajduję się wersja albumowa,West coast remix i East coast remix(chociaż moim zdaniem stylu east'u mi nie przypomina Tongue)album został wydany w Grand Jury Entertainment,a produkcją zajęli się Brandon Hill i Jamahl Harris,wszystkie wersje są gatunku g funkowego i oczywiście polecam posłuchać tego singla.

Teraz napiszę o trzecim wykonawcy co wydał dobry singiel w czasach gdy g funkowa muzyka królowała w Stanach chodzi o rok 1996,mowa tu o Malis'ie który wydał singiel o tytule 16 switches,odróżnieniu od tych wykonawców co wyżej opisałem nagrał dwa teledyski do kawałka 16 switches i do jego remixu,na singlu znajdują się pełna wersja kawałka 16 Switches,club mix,remix i radio wersje,produkcją zajęli się Sherrod i Cassidyne,singiel zostaje wypuszczony w Trak for Team Alta Productions,

Teraz napisze o artyście co wydał singiel wyprodukowany przez samego QD III,mowa tu o Rodg który wydał singiel pod tytułem Always / Mobbin',kawałek always jest bardzo dobrą produkcją,sampel został idealnie użyty,na albumie znajdują się różne wersje kawałka Always i jeden kawałek Mobbin',singiel zostaje wydany w Jungle Records gdzie nagrywał tam Mr. X znany ze swojego albumu o tytule takim samym jak jego ksywa czyli Mr. X,singiel został wydany w 1995 roku.

Teraz napisze o singlu Maniac'a o tytule 2Deep 2Peep,dużo o nim nie będę pisał,singiel został wydany w Crenshaw Blvd. Records i produkcją na nim zajął się Vic C,singiel zostaje wydany w 1994 roku.

Teraz częściowo napisze o najbardziej znanym chyba singlu mowa tu o Coolin' In Da Ghetto od I Smooth 7,singiel został wyprodukowany przez jednego z lepszych producentów g funku czyli Battlecat'a,na albumie znajduje się wersja albumowa,radiowa,A Capella i instrumental,na kawałku gościnnie wystąpił Mista Mad Pup,singiel został wydany na CD,vinylu i na kasecie.Singiel zostaje wydany w 1995 roku w Mad Sounds Recordings.

O co sądzicie o tych singlach? jak wam się podobają ?,jeśli ktoś zna więcej singli tego typu niech opisze Tongue.
Jamiz udzielał się na albumie B.T.S. feat. Jamiz - Can You Feel It.

I Smooth 7 oficjalnie nie potwierdził żadnego albumu, ale jednak Ghetto Life zawiera jego utwory.
świetny pomysł budras podoba mnie sie toSmile
jak najwiecej takiego shitu zapodawaj
Ok to lecimy dalej. Na razie sobie przypominam tylko jeden kawałek.

Z tego co wiem ten typ wydał tylko ten singiel w 1996 roku. Kawałek z Cincinnati w Ohio.
Daje następny singiel,koleś ma ksywe Star D i pochodzi z Denver,wydał w Twin Records singiel pod tytułem Gangsta Life.A singiel jest z 1996 roku,na krążku znajduje się 4 pozycji Radio wersja,instrumental,Trebug mix i kawałek ''Down''.

Przedstawiam następny singiel,teraz rapującą osobą jest kobieta o pseudonimie Silhouette która pochodzi z San Diego i wydała singiel I Gots Tha Fonk w 1994 roku,na singlu znajduję się wersja albumowa,radiowa i instrumental,polecam ten singiel Tongue.

Zapodaje wam następny singiel,wykonawca nazywa się P.I.M.P. i jest z Valleyo,wydał singiel o nazwie Tru II Flo chociaż tracki na singlu tak się nie nazywają tylko noszą nazwę P.I.M.P. jak wykonawca Big Grin,na singlu znajduje się Albumowa wersja,instrumental,radio wersja,ghetto wersja,accapela,i wersja club,singiel produkował Jay Tee.

Dobre dobre.
Przedstawiam następny singiel,koleś pochodzi z Riverside w Kalifornii i ma ksywę Big Meech,w 1994 roku wydał singiel We're Just Cruzin' / D.O.G. w Pump Records,na singlu zostało umieszczonych 6 kawałków czyli radio wersja i instrumental do kawałka We're Just Cruzin',remix extended version do którego też jest instrumental i kawałek D.O.G. do którego też jest instrumental,gościnnie na singlu wystąpili L.T.L.,D Smoov i Shanite young która śpiewa w refrenach,produkcją na singlu zajął się Bell & Dre,polecam każdemu obczaić ten singielik bardzo dobra produkcja !

Bardzo znany sampel, jakby ktoś szukał to jest to Patrice Rushen - Remind Me.

Stron: 1 2 3
Przekierowanie