G-funk.eu forum

Pełna wersja: Tha Eastsidaz
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Tha Eastsidaz
grupa załozona przez snoop dogga razem z goldie loc & tray dee

nagrywali w doggystyle records

Albums
Snoop Dogg Presents Tha Eastsidaz (2000)
Duces 'n Trayz: The Old Fashioned Way (2001)

Gang bang musik (2003)

tha eastsidaz feat kokane - i luv it
http://www.youtube.com/watch?v=vys3f4ZBLQA

Tha Eastsidaz, Jay O Felony - Got Beef
http://www.youtube.com/watch?v=_fE6oqR-6AE

Tha Eastsidaz - Dogghouse
http://www.youtube.com/watch?v=i-_yoYPl-TM

DPG ft Snoop Dogg and Nate DOGG - Real Soon
http://www.youtube.com/watch?v=SFE_zsElyaQ
to nie eastsidaz ale kozak kawałek

zacna grupaCool
Eastsidaz jako grupa powstalo jeszcze w Death Row. Czlonkami OG Death Row Eastsidaz byli Snoop, Tray Dee i Daz. Nagrali razem pare kawalkow, m.in. mistrzowskie "Eastside" na bicie LT Hutton'a z płyty "Snoop Doggy Dogg's Greatest Hits".
Kiedy Snoop opuscil Death Row postanowil reaktywowac grupe w innym skladzie. Jako Eastsiders zespol tworzyli Snoop, Lil' C-Style i Techniec - ich kawalek "Feel So Good" produckji Battlecata i z goscinnym udzialem Crooked I'a znalazl sie na soundtracku do filmu Ride w 1998 roku ale poniewaz reszta skladu wciaz byla zapisana do Death Row ponownie nic z tego nie wyszlo..

Dopiero w 2000 roku Eastsidaz odrodzilo sie w dobrze nam znanym skladzie Snoop, Tray Dee i Goldie Loc. Wydali tylko 2 albumy - "Gang Bang Muzic" mial sie ukazac w 2003 roku ale z powodu konfliktu ze Snoopem nigdy nie wyszedl. Ponowna proba jego wydania nastapila w roku 2005 ale rowniez nic z tego nie wyszlo. Do sieci wyciekl jednak 2-płytowy bootleg zawierający ponad 20 kawałkow z czego 90% bylo przeznaczone na faktyczny album - wydaje mi sie ze jedynie 2 numery z OG tracklisty nie wyciekly do netu..
Dodam jeszcze ze "Gang Bang Muzic" nie jest jedynym niewydanym albumem Eastsidaz. W latach 2004/2005 mieli wspolnie z IV Life Records wydac kolaboracyjna plyte "Dueces, Tray's and Fo's". Projekt zostal skasowany i nigdy nie wyciekl do netu - zostala jedynie tracklista i video na youtubie goscia, ktory posiada kopie krazka - polecam sobie odsluchac snippety, brzmia naprawde swietnie!

IV Life Records & Tha Eastsidaz - "Dueces, Tray's and Fo's" [2005]

[Obrazek: ivlife_eastsidaz_cover.gif]

01. California (Tha Eastsidaz, Too Cool, Crisstyle)
02. Dueces, Tray's and Fo's (Tha Eastsidaz, Too Cool, Young Buc, J-Dog Feat. Butch Cassidy)
03. Right Place Wrong Time (Goldie Loc, Crisstyle, Young Buc, J-Dog)
04. Splurge (Tha Eastsidaz, Crisstyle, Young Buc, J-Dog Feat. Cocaine)
05. Eastside Thang (Tha Eastsidaz, Too Cool, Crisstyle)
06. Talk U Out Ya Draws (Tha Eastsidaz, Young Buc, J-Dog Feat. Boki)
07. Big Homie (Tray Deee, Young Buc Feat. Boki)
08. Cold Chillin (Goldie Loc, Crisstyle, Young Buc, Baby Laid)
09. Bin Laden (Goldie Loc, Too Cool, Young Buc, J-Dog)
10. Roll Out (Goldie Loc, Too Cool, J-Dog Feat. Ju-L)
11. I Like (Tha Eastsidaz, Too Cool, Crisstyle, H-Class)
12. We Dont Love You No Mo' (Too Cool, Crisstyle, J-Dog Feat. Ju-L)

Świetny Post Mietek23

Jak dla mnie bardzo dobra gruba jaram się Big Grin

Goldie Loc Zajebisty Raper Big Grin
Częściej niż do innych grup wracam do Tha Eastsidaz i teraz zamiast podnieść dupę i isć sie kąpać to siedzę i katuje Tray Deee - Fuck Tha Eastsidaz Wink Ale moment odpalam moje hu..owe bez przewodowe słuchawy idę sie kąpać a jak wrócę to kładę dupę na wyro i włączam zajebisty film jakim dla mnie jest Tha Eastsidaz Wink z DPGC jst to dla mnie najlepsza grupa i w ogóle ich materiał najlepiej do mnie w trafia Wink One Love
chyba jedna z lepszych grup jakie powstaly w ostatnich latach
ich solowka to mistrzostwo
ale i kolejne produkcje tez daja rady
Oto 3 tracki z niewydanego albumu Eastsidaz i IV Life Family o ktorym wam pisalem - sprawdzcie je bo to prawdopodobnie jedyne kawalki z tej plyty jakie kiedykolwiek uslyszymy w pelnej wersji i jakosciSmile

Kozacki Shit !!! Jaram się Wink

Dziękować Mietas !!!
dobry shitSmile
2005 rokSmile
1 track najlepszy

Kolejny kawalek z niewydanego albumu IV Life/Eastsidaz Smile
Stron: 1 2
Przekierowanie