G-funk.eu forum

Pełna wersja: Foesum
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
[Obrazek: foesum.jpg]

Członkowie:
T-Dubb (po prawej)
MNMsta (środek)
DJ Glaze (po lewej)

Foesum to ekipa z Long Beach. Pierwszy album, Perfection, wydali w 1996 roku. Powiązani z The Twinz i The Dove Shack.

Dyskografia:
1996: Perfection
2002: The Foefathers
2005: U Heard of Us
2006: The G Mixes

Grupa stworzyła wg mnie jedne z najbardziej dopracowanych g-funkowych albumów. Utwory takie jak The Ultimate Collaboration, In the Wind (What Goes Around), Some Things Never Change, Hello, Ain't a Damn Thing Changed, a tak praktycznie to prawie każdy ich utwór to dla mnie esencja g-funku. Wyluzowany klimat, świetne produkcje, przyjemne piszczały, dobre teksty i flow raperów. Grupa idealna do słuchania z ziomkami chillując w letnie wieczory.

Niedługo napiszę o nich artykuł na stronę.
Jest to chyba moja ulubiona, g-funkowa płyta, a DJ Glaze jest po prostu mistrzowskim producentem!!
Plyta Perfection zmiata wiekszosc z LBC!! Swietny rap robia, ale Foefathers mi nie podeszlo, za to U Heard of Us to znakomity powrot po 3 latach. Polecam wszystkim
" Perfection " - Dla mnie album perfekcyjny . Bity jedne z najlepszych z LBC i tak jak napisał MiMi - płyta zmiata większość z LBC . Ogólnie grupa jest przekozacka , ma wiele świetnych kawałków . Pozdrawiam
perfection to jeden z moich ulubionych albumow g funkowych prawie kazdy kawalek z tej plytki jest zajebisty. innych ich plytek nie sluchalem ale bede musial skombinowac.
Sama nazwa mówi za siebie. To jeden z niewielu albumów, gdzie nazwa nie jest przypadkowa, hehehe.
Tak najlepsza grupa G Funkowa !!! Produkcje Dj Glaze'a to jest to np Listen to the sound to jest jeden z lepszych G Funkowych kawalkow jakie slyszalem czy In the wind tez jego produkcja albo Lil' Somethin' Somethin',Some Things Never Change same zajebiste produkcje najlepsza grupa i tyle ...
jako ze nie chce sie powtarzac, bo nic innego do was bym nie napisal o Foesum, napisze tylko ze pierwotnie do Foesum ( wtedy jeszcze nazywali sie Perfection tak jak tytul plyty ) nalezal Domino, ktory jednak po nagraniu paru numerow odszedl od grupy za co dissowal go w 92 nieznany jeszcze Snoop. 'Perfection'- genialna plyta
No i pózniej Domino nagrał solówke i poszedł do Bloods & Crips
Enalo - w artykule o Foesum na stronie jest info o tym.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Przekierowanie