G-funk.eu forum

Pełna wersja: Compton vs. Long Beach vs. Los Angeles
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5
Compton, Long Beach, Los Angeles - trzy największe ośrodki g-funku. Który najlepszy? Przeprowadźmy ankietę hehe. Dlaczego wybraliście dane miasto?

Przykładowi znani artyści z Compton:

2nd II None
B.G. Knocc Out & Dresta
DJ Quik
Eazy-E
Dr. Dre
MC Eiht
MC Ren

Przykładowi znani artyści z Long Beach:

Daz Dillinger
Foesum
Lil' 1/2 Dead
Nate Dogg
Snoop Dogg
The Twinz
Warren G

Przykładowi znani artyści z Los Angeles:

Battlecat
CJ Mac
Ice Cube
Kam
Lords of Lyrics
South Central Cartel
WC (urodził się w Teksasie, ale dorastał w LA)

Ja stawiam na Long Beach z uwagi, że najbardziej wyluzowane albumy g-funkowe są właśnie autorstwa artystów z LB hehe.
Compton i L.A., ze względu na bardziej gangsterski styl, moi ulubieni raperzy pochodzą głownie z CPT i L.A., chociaż ostatnio prawie wcale raperów stamtąd nie słucham, to nadal uwielbiam Big Grin

(W ankiecie zaznaczyłem Compton)
Zdecydowanie LB dlatego ,że tam prawie każdy album wychodzący od Reprezentantów Long mi się podobał.
Miałem wahałem się między Compton a LA,w CPT też jest paru dobrych raperów i z tego miasta wyszło dużo dobrych albumów ale LA reprezentuje min. Watts,South Central czy nawet Inglewood,jeśli chodzi o LB to tylko lubię z tego miasta tylko Foesum,The Twinz i jeden album ziomka o ksywie Radio.
South Central to nie jest przypadkiem część Los Angeles, w którym mieści się: Compton, Long Beach, Watts, Inglewood, Crenshaw itd?

Wracając do tematu, waham się pomiędzy CPT, a LA.
To jest często mylone, Los Angeles to hrabstwo i Los Angeles to miasto. W Los Angeles czasami wlicza się to, co podałeś, ale do miasta to nie należy.
Long Beach fo` sho ! : ) Palmy i słoneczne klimaty , w tle kozacki bujający bicior np. Nate Dogg - G Funk Smile
ktory?? Bay Area !! to jest region to xD
Różnie to jest ale "generalnie" gdy chce posłuchać Gangsta szitu to pochodzi on CPT i LA, a dla tłustego G-Funku wybieram artystów z LBC.
Zaznaczam Long Beach, właśnie z powodu tego czilałtu.
zdecydowanie Long Beach, bo chillout to jest to co lubię najbardziejSmile
Stron: 1 2 3 4 5
Przekierowanie