G-funk.eu forum

Pełna wersja: Conscious Daughters
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Jest to duet dwóch dziewczyn pochodzących z Oakland,w skład grupy wchodzą CMG i Special One,pierwszy raz dziewczyny pojawiają się na albumie Parisa Sleeping with the Enemy która została wydana w 1992 roku,pierwszym albumem grupy jest wydany w 1993 roku krążek pod tytułem Ear To The Street wyprodukowany przez Parisa,teledyskami są Fonky Expedition,Shitty Situation i We Roll Deep,płyta sprzedała się w 300 tyś. egzemplarzach,drugim album pod tytułem Gamers został wydany w 1996 roku do którego nagrano jeden teledysk pod tytułem Gamers,album sprzedaje się w 200 tyś. egzemplarzach,też produkcją zajmuje się Paris i nie tylko bo min. Mike Moseley i Tone Capone,po trzynastu latach dziewczyny mają powrócić z nową płytą pod tytułem The Nutcracker Suite która już ma date wydania czyli 2.10.2009,Polecam ich pierwszą jak i drugą płyte warte przesłuchania,najlepszym ich kawałkiem jest oczywiście Fonky Expedition (chodzi o teledyskową wersje) dziewczyny dobrze nawijają i mają dobre flow polecam naprawde Smile
Jedna z najlepszych zenskich grup w historii - "Gamers" to jeden z moich ulubionych albumow z Westu!
Special One od wczoraj(?) r.i.p..

Kolejny poległy żołnierz w tym roku yo.

DAMN, co za penisowa wiadomość... R.I.P.
Nie wiem skąd macie tego newsa, ale oprócz Wikipedii nigdzie o tym nie ma. Ani na oficjalnej stronie wytwórni Conscious Daughters ani na ich Twitterze, który był aktualizowany przez ostatnie dni wiele razy.
wielka szkoda,a co dokladniej sie stało?
a samo co nabyłem ich 2 pierwsze albumy, szczegolnie Gamers świetny album
No to teraz skoro zostało to potwierdzone: http://www.g-funk.eu/special-one-z-the-c...-nie-zyje/

R.I.P.
Den duet to był istny rozpierdooool! Pierwsza płyta miażdży R.I.P!

Mój ulubiony kawałek TCD... R.I.P. Special One aka Da Mic Strangla.
Przekierowanie