G-funk.eu forum

Pełna wersja: Lupe Fiasco
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Lupe Fiasco, właściwie Wasalu Muhammad Jaco (ur. 17 lutego 1982 roku w Chicago) – amerykański raper. 19 września 2006 roku wydał swoją debiutancką płytę Lupe Fiasco's Food & Liquor, w wytwórni Atlantic Records. Fiasco współpracował z Kanye Westem przy okazji singla Touch The Sky z płyty Westa Late Registration. Wystąpił także w dwóch utworach w albumie Fort Minor We Major – Be Somebody i Spray Paint. Pod koniec października 2007 roku wziął udział w telewizyjnej gali stacji VH1 – Hip Hop Honors 2007. Pod koniec 2007 roku ukazał się jego drugi album The Cool. W grudniu 2009 roku pojawi się trzeci album artysty, zatytułowany Lasers.

Płyty

2006 Lupe Fiasco's Food & Liquor
2007 Lupe Fiasco's The Cool
2009 Lasers

Single

2002 Kiss Me (Tha' Rayne feat. Lupe Fiasco)
2003 Pop Pop
2006 Kick Push
2006 DayDreamin' (feat. Jill Scott)
2006 I Gotcha
2006 The Instrumental
2007 Superstar (feat. Matthew Santos)
2007 Dumb It Down (feat. Gemini)

Udział gościnny

2003 Didn't You Know (Tha Rayne feat. Lupe Fiasco & Joe Budden)
2005 Be Somebody (Fort Minor)
2005 Spray Paint (Fort Minor)
2006 Touch The Sky (Kanye West)
2007 Change (Joy Denalane)
2007 City Wings (Big-O)
2008 Swang On 'Em (featuring Lupe Fiasco) - Bun B

Zródło - Wikipedia of course ;]

Według mnie bardzo dobry raper, bardzo go lubię za styl, bity i flow.

"Kick Push" i "Superstar" to chyba jego największe hity, lecz mi najbardziej podobają się "I Gotcha", "Sunshine", "Questions", "HipHop Saved My Life" i "Handcuffs".

Co wy o nim sądzicie ? Jaka jest wasz ulubiona piosenka tegoż zawodnika ?
Dla mnie pizda rapowa.
Jakieś uzasadnienie ? ;]
Tak , pracuje z leszczami typu Kayne West, nagrywa penisowy komercyjny rap. Możesz g
o lubić w każdym razie ja go nie lubię i pewnie nigdy nie po lubie.
Podaj mi link lub tytuł jakiejś komercyjnej piosenki.
To że pracuje z West'em nie znaczy że przejmie jego styl, a komercyjny rap zaczyna nagrywać większość, no bo kto niechciałby zarobić w dobie masowego ściągania plików z neta ?
Teraz prawie każda płyta jest wydawana cyfrowo tylko przez neta zakupienie .
Dla mnie to cholernie niedoceniany raper. Umiejętności ma nieprzeciętne nagrywa ciekawy rap. Wiadomo dla GGGGangsterów zawsze będzie pizdą rapową, ale ja cenie jego muzyke. Najbardziej przypadł mi du gustu debiut, w którym lubie właściwie wszystkie piosenki.
Do niedawna go słuchałem, ale teraz już mi kompletnie nie podchodzi - nie te klimaty. Cenię go za umiejętności i podejście do muzyki, którą tworzy - pamiętam jak przeczytałem w wywiadzie z nim "It's not another song about rollin through the hood with t-9s on 24s" Big Grin
pierwsza plytak na dobrym poziomie - w sumie do dzisiaj czasami slucham calosci, ale chyba dlatego ze uwielbiam kawalki z Jill Scott Big Grin - ma kobiecina dobry glos hahahahhaha, druga juz niestety calkiem mi nie podeszla - dodac mozna ze wydal kilka mixtapow za czasow pierwszej plyty jak i przed a tam znajdziej sie kilka dobrych numerow - a i na koniec niech ktos przeniesie do midwest bo to chicago Tongue
podobnie pierwsza plytka bardzo dobra,i kawalek Daydreamin rewelacka,od 4 lat u mnie w tel jako dzwonek,drugiej plyty jeszcze nie slyszalem
Stron: 1 2
Przekierowanie