G-funk.eu forum

Pełna wersja: J Dilla
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Genialny producent, ale według mnie solowo zrobił lepsze rzeczy niż dla Slum Village Wink
Solowych produkcji jeszcze nie sprawdzałem, ale właśnie nadrabiam zaległości.

A tu kawałek Slum Village z legendą West Coast'u Wink
sprawdziłem "Welcome 2 Detroit". Spoko materiał.
(31-01-2012 16:52:28)QbaWestSide napisał(a): [ -> ]
A tu kawałek Slum Village z legendą West Coast'u Wink

no kozacki ten wałek!
Z okazji szóstej rocznicy śmierci Pay Jaya sprawiłem sobie płytę Donuts na winylu i przypadkowo szperając w necie trafiłem na to:

To produkcje z Pączków Dilli zaaranżowane i zagrane na żywo przez jazzowe trio Stray Phrases.
Polecam sprawdzić, bo zagrali to naprawdę kapitalnieWink
Dla przypomnienia track z Champion Sound (wspólnego projektu Dilli i Madliba), ten akurat wyprodukował Madlib, ale Dilla też tu rapuje Wink :

Rest In Beats Dilla !
Polecam Wam te biciwa.

Ostatni to chyba apogeum jego twórczości. Żałuję, że taki krótki.
jak skończę Royce da 5'9'' biorę się za jego osobę. Kiedyś znałem osobę która bardzo jarała się jego twórczością , i sam postanowiłem go sprawdzić ale bez skutecznie gdyż nie dla mnie był wtedy jego rap , może teraz sie to zmieni.
Jay Dee to legenda. Trzeba go znać, szczególnie ze Slum Village. Uważam go za jednego z najlepszych producentów w USA
po szybkim (2odsluchach wszystkich albumów) stwierdzam ze nie miał zniżki formy w bitmejkerstwie jak i nawijaniu za co duży props Smile
Stron: 1 2
Przekierowanie