G-funk.eu forum

Pełna wersja: Lil Jon
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5
[Obrazek: jon.jpg]
W 1996 r. Lil Jon połączył się z Big Samem (Sam Norris) i Lil Bo (Wendell Neal), znanymi jako East Side Boyz by wyprodukować album "Get Crunk, Who U Wit: Da Album". Album ten zawierał singel "Who U Wit", który stał się klubowym hitem w Atlancie i wkrótce także w całym południowym USA. Utwór ten zapoczątkował też "crunk".

Lil Jon & the East Side Boyz powrócili w 2001 r. z albumem Put Yo Hood Up. Singel z tego albumu, "Bia Bia" zawierający wsparcie Ludacrisa, Too Shorta i Chyny Whyte, stał się klubowym hitem w całym USA.

W 2002 r. zespół wydał album "Kings Of Crunk". Pierwszym singlem był "I Don't Give A Fuck" (przy wsparciu Mystikala I Krayzie Bone'a). Jakkolwiek to "Get Low" stał się masowym hitem. Osiągnął miejsce w pierwszej piątce światowego rankingu R&B. "Get Low" jest piosenką, którą słyszymy na początku w grze Need For Speed: Underground. Bazując na sukcesie "Get Low" album osiągnął miejsce w pierwszej dwudziestce najlepiej sprzedających się płyt we wrześniu 2003 r. Lil Jon wydał kompilację CD i DVD pt. "Part II" zawierającą remix "Get Low". Wyprodukował też utwór "Salt Shaker" dla Ying Yang Twins.

W 2003 r. wyprodukował kolejny megahit dla Ushera pt. "Yeah!". Był to jeden z największych hitów 2004 r. W tym roku wyprodukował też utwór "Goodies" dla Ciary i "Freek-A-Leek" dla Peteya Pablo.

W listopadzie 2004 r. wydał album "Crunk Juice", który zawierał występy jego protegowanych Lil Scrappy'ego i Bo Hagona, a także Ice Cube'a, R. Kelly'ego, Snoop Dogga, Ludacrisa.

Albumy
* Get Crunk, Who U Wit: Da Album (1997)
* We Still Crunk! (2000)
* Put Yo Hood Up (2001)
* Kings of Crunk (2002)
* Part II (2003)
* Crunk Juice (2004)
* Crunk Rock (2009)

BME RECORDINGS
* Lil' Jon
* Trillville
* Lil Scrappy
* Bo Hagon (odszedł)
* Oobie
* Chyna Whyte (odeszła)
* E-40
* Crime Mob

źródło:wikipedia.pl

Ten przedstawiciel popularnego w dzisiejszych czasach stylu Crunk podbija świat nowym stylem, płyty są prowadzone na znakomitych bitach do tego dochodzi bardzo dobrze wpasowana "krzykanina" i do takiej produkcji nie można mieć już zastrzeżeń. Tak właśnie wyglądają produkcje Lil'Jon'a potwierdzić to może wiele kawałków wyprodukowanych przez niego.
Jak dla mnie najlepszy wykonawca Crunk'u. Czasami lubię posłuchać jego darcia.
Poza "Get low" do którego mam sentyment przez NFS:Underground nic mi jakoś nie podeszło do gustu
Fajne piosenki ma ale ciągle to samo robi ale dobry na pewno jest.
No jak ktoś robi Crunk to jak ma coś innego robić i po co? Wink
ale mi chodzi o te krzyki ciągle te same
No bo to Crunk, tam się głównie drze do mikrofonu ;d
Mi się podobał kawałek z Ice-m Real nigga roll call
No mi też się strasznie podoba ten kawałek
najlepsze połączenie lil scrappy + lil jon.Dobry utwór dobry No Problem
Stron: 1 2 3 4 5
Przekierowanie