G-funk.eu forum

Pełna wersja: Bun B
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Bernard Freeman (ur. 19 marca 1973 w Port Arthur w Teksasie) znany szerszej publiczności pod pseudonimem Bun B, amerykański raper. Jest członkiem Rap-A-Lot Records. Razem z Pimp C tworzyli duet UGK, wydali wspólnie 10 albumów. Dodatkowo Bun B rozpoczął karierę solową. Jak do tej pory ukazały się jego dwie płyty zatytułowane Trill i II Trill.
Mieszkający w Port Arthur Bun B wspólnie z Chadem "Pimp C" Butlerem w latach '80 utworzyli duet Underground Kingz (UGK). W roku 1993 doszło do podpisania kontraktu płytowego z Jive Records gdzie wypuścili swój debiutancki, studyjny album "Too Hard to Swallow". UGK występowało gościnnie w kilku hitach z których najbardziej znane są "Big Pimpin" Jay'a-Z, a także "Sippin' On Some Syrup" Three 6 Mafii. W 2002 roku Pimp C został zamknięty w więzieniu za napad z bronią w ręku. Wtedy Bun B utworzył poboczny projekt Mddl Fngz, ich utwór "Hard In the Paint" został wykorzystany w grze konsolowej AND1 Streetball.
Bun B rozpoczął karierę solową w 2003 roku, po tym jak Pimp C trafił do więzienia. Początkowo pojawiał się gościnnie w utworach innych wykonawców, między innymi wystąpił na płycie Paula Walla w piosence "They Don't Know", a także "Gimme That" wydanej przez Webbiego. W 2005 roku wydał pierwszą solową płytę "Trill", która zadebiutowała na 6. pozycji notowania Billboard 200, a w roku 2008 ukazała się jego druga solowa produkcja "II Trill".

Trill

18 października 2005 roku Bun B wydał swój debiutancki solowy album Trill. Zawierał on takie single jak "Draped Up" z gościnnym udziałem Lil' Keke, a także remix tego utworu gdzie gościnnie wystąpili Mike Jones, Lil' Flip, Paul Wall, Slim Thug, Devin the Dude i Z-Ro. Ponadto ukazał się singiel utworu "Git It" nagranego z Ying Yang Twins, jak również "Get Throwed" z Pimp C, Z-Ro i Young Jeezy'm. Album osiągnął szóste miejsce w amerykańskim zestawieniu Billboard 200 i pierwsze miejsce na Top R&B/Hip Hop Albums.

II Trill
Po śmierci Pimp C w 2007 roku, Bun B powrócił do kariery solowej. W roku 2008 wypuścił swój drugi solowy album, II Trill. Pierwszym singlem było "That's Gangsta" z gościnnym występem Seana Kingstona, później ukazał się drugi singiel do piosenki You're Everything gdzie można usłyszeć Ricka Rossa, Davida Bannera, jak i duet 8ball & MJG. Album zadebiutował na drugim miejscu w Billboard 200 osiągając sprzedaż 98,000 kopii w pierwszym tygodniu.

źródło: wikipedia.

Przej*bany raper, uwielbiam go. Obydwie solówki są klasykami Południa, w UGK rozpierdalał razem z Pimpem. Ogólnie to mój ulubieniec z Southu obok Scarface'a. Wink
Dla mnie te solówki są słabe w porównaniu do albumów UGK. O wiele bardziej wolę go w duecie z Pimpem.
Nie zgodzę się. "II Trill" to prawdziwa miazga, idealny klimat ma ta płyta, Bun odwalił kawał dobrej roboty, na dodatek świetni goście.
Dobry raper, lubię jego kawałki (podoba mi się co zaprezentował na "Give Me That" Webbie'go), ale rewelacjii nie ma ;]

7/10
Lubię go bardzo, solówki znakomite, debiucik dobry, II Trill mistrzostwo, tegoroczny też dobry, ciutkę gorszy od pozostałych albumów.
Bun ma znakomity głos, uwielbiam. ; )
Też dobry : OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Przecież Trill OG jest gorszy od nowej płyty Cuba nawet.
Ej no nie sprawdzałam nowego albumu kostki, no ale Trill OG nie był tragiczny, no gorszy od poprzednich, ale bez przesady ; p
Trill OG niestety musze cie zmartwic ale jest tragiczna - kilka tylko kawalkow daje rade, na reszcie Bun jakos na sile leci - bez polotu jak na poprzednich krazkach. ostatnio lepiej wypada na goscinnych kawalkach niz na swoich ...
http://www.worldstarhiphop.com/videos/vi...a5X9aKFRSb
Bun B (Feat. Truck Buck) - Gladiator

Bez szału.
Jezeli chodzi o Bun B to tylko jego kilka trackow w g-funkowym stylu
Takie albumy jak Trill & II Trill kompletnie do mnie nie przemawiaja i sa dla mnie słabe
Stron: 1 2
Przekierowanie