G-funk.eu forum

Pełna wersja: N.W.A
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8
[Obrazek: nwa.jpg]
N.W.A. (Niggaz With Attitude) – grupa afroamerykańskich raperów wywodzących się z Compton, czołowi wykonawcy gangsta rapu. Początkowo ich muzyka nazywana była elektronicznym funkiem lecz szybko zmieniono ją na gangsta rap.Przez wiele lat byli uważani za najważniejszą grupę hiphopową Zachodniego Wybrzeża, z powodu swych przepełnionych przemocą i nienawiścią do władz tekstów, otrzymała od FBI przydomek "najniebezpieczniejszej grupy świata", (ang. "The World's Most Dangerous Group").

Skład:
* Dr. Dre – producent/raper (opuścił skład w 1991)
* Eazy-E – menedżer/raper (zmarły)
* Ice Cube – autor tekstów/raper (opuścił skład w 1989)
* MC Ren – autor tekstów/raper
* DJ Yella – DJ/producent
* Arabian Prince – raper (opuścił skład w 1988)
* The D.O.C. – raper (opuścił skład w 1988)

Dyskografia:
N.W.A. And The Posse
Straight Outta Compton
100 Miles And Runnin'
Niggaz4Life
Greatest Hits
The N.W.A. Legacy, Vol. 1: 1988-1999
The N.W.A. Legacy, Vol. 2
The Best Of N.W.A: The Strength Of Street Knowledge

O tej grupie można tylko jednym słowem N.W.A 4 LIFE!! .

a tak ogólniej to nie ma lepszej grupy na świecie niż czarni z charakterem, wiele im zawdzięczam ich rap jest po prostu niesamowity, tylko szkoda ze się rozlecieli . Może kiedyś sobie wytatuuje na piersi napis N.W.A Smile. Jestem ciekaw waszych opinii na temat najniebezpieczniej grupy na świecie.
Dla mnie to oni stworzyli Gangsta Rap . Charyzmatyczny Eazy E,liryk Ice Cube,producent i raper Dre, i nie najgorszy Mc Ren,wszystko idealnie się uzupełnia , ale dla mnie symbolem N.W.A jest Eazy E.Mam nawet ich 2 krążki w oryginale (Str8 Outta Compton i Efil4Zaggin + 100 Miles & Runnin ).Ogólnie bardzo ich lubię i zawsze będę darzył do nich szacunek .
Dla mnie tak jak mówi COP_KILLA To oni stworzyli gangsta rap.Najlepsi raperzy na świecie w jednej ekipie To co oni zrobili na 1 czy nawet na tym drugim albumie to normalnie nie porozumienie!Kupe lat już minęło od kąd nie ma N.W.A ale dla mnie to numer jeden w swiecie rapu.Produkcje Dre Teksty Cuba i zajebista Nawijaka Eaziego normalnie rozpierdalają skale tak dokładnie Mc Ren może nie był tak bardzo znany jak reszta załogi ale Też jako Mc jest jednym z lepszych w tej branży!!!Dla mnie N.W.A Bedzie się liczyć na zawsze i nawet za 40 lat będę ich słuchał i odczucia będą takie same jak pierwszy raz ich usłyszałem.N.W.A 4ever
Nie wiem jak to u was było ale to właśnie gdy po raz pierwszy usłyszałem N.W.A to później zacząłem słuchać G rapu, świetnie Mysterio podkreślił ze N.W.A będzie dalej najlepsza grupa nawet za 40 lat Wink. Ta grupa jest po prostu nie powtarzalna i nie będzie nigdy lepszej.
Wszyscy gadają o Dre i Eazy'm, a nie ma słowa o DJ Yelli i The D.O.C który był tak naprawdę nieoficjalnym członkiem zespołu. To co Yella odwalał później na albumach Eazy'ego i innych członków Ruthless Familly to coś zajebistego. Mega produkcje. MC Ren jak dla mnie był lepszy od Cube'a, chociaż jest niżej w moim Top10 raperów Big Grin
Z tym się nie zgodzę ze Ren jest lepszy od kostki, ale Mc Ren to jeden z najbardziej niedocenionych raperów, jego płyty są bardzo dobre a D.O.C to także znakomity raper, tylko ten wypadek... wszystko spierdolił.
Dla mnie grupa, która korzystała z ghostwriterów, nigdy nie zasłuży na miano najlepszej. A gangsta rap stworzył Ice-T.
Dla mnie byli mocno przereklamowani. A najlepszych ze składu uważam MC Ren'a i Ice Cube'a. Reszta jakoś nie błyszczała moim zdaniem. U mnie w topce zespołów byli by poza 10-tką, jedyny album który ujdzie to Straight Outta Compton i to głównie zasługa Ice Cube'a. Moim zdaniem jest wiele lepszych grup, jak chociażby Compton's Most Wanted, Tha Dogg Pound, Bloods & Crips, South Central Cartel, Above The Law... Do tego solowo to ich wszystkich lubie, ale w grupie jakoś mi się nie podobają i nie zgodze się do tego co ktoś tam powiedział, że najlepsi raperzy w jednej grupie.
Świetna grupa, z resztą mój ulubiony skład. Moim zdaniem Cube zapierda*** za wszystkich, chociażby pisząc każdemu teksty oprócz Ren'a.
Return teraz to nawet 2pac jest przereklamowany tak to już jest, trzeba myśleć swoje a jeśli ty sadzisz ze są przereklamowani to czyli ze kierujesz się mediami albo masz taka opinie ze underground jest znacznie lepszy.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8
Przekierowanie