G-funk.eu forum

Pełna wersja: Notorious,Eazy-E,2pac,Big L Ktory znich nagrywalby najdłuzej klasyczny rap??
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6
Notorious Big
2 Pac
Big L
Eazy-E
Ktory znich waszym zdaniem nagrywał by najdłuzej klasyczny rap a ktory poszedł by najszybciej w komerche
jakie wasze zdanie???
2pac był bardzo komercyjny już za życia, moim zdaniem najdłużej prawdziwe gówno robiłby Eazy Wink
Big L i Eazy, bo nie byli tak znani jak Biggie i 2 Pac, których znał / zna każdy.
ewidentnie Big L !!!! szkoda ogolnie bo pewnie zrobilby jeszcze kilka klasycznych numerow !!!!
Dobry temat!

2Pac chciał nieco zejść w cień i odejść do produkcji filmów i prowadzenia własnej wytwórni czyli coś w stylu Dr. Dre. Wtedy raczej by wiele nie kombinował.

Biggie - jeżeli dalej by trzymał z Puffym to bardzo prawdopodobne.

Eazy-E - ciągle robiłby gangsterkę, co najwyżej brzmienie zmieniłoby się na coś w stylu dzisiejszego West Coastu, ale myślę, że na pewno nie zacząłby rapować o miłości i innych bzdurach.

Big L - nie wyobrażam sobie, żeby mógł zmienić swój undergroundowy styl na fałszywą nawijkę. Z tej czwórki według mnie on ciągle by trzymał ten undergroundowy styl.

A i gwoli ścisłości: każdy z tych raperów robił rap komercyjny, bo z niego zarabiał, więc określenie "poszedł w komerchę" nie ma tutaj sensu. Z tej czwórki tylko Big L nie zarobił jakiejś wielkiej sumy na swoim albumie.
Big L i Eazy-E na pewno nie nagrywaliby komercyjnego gówna.
hah marcin nieznam rapera który robił by muze za darmo nie dla kasy
w szczegolności chodzi mi o to który z nich pozostawałby przy swoim brzmieniu,pozostawał w swoich klimatach a nie robił cukiierkowe podkłady i nagrywał z jakimis przydupasami z mtv
Wierz mi, że jest sporo takich składów, ale najczęściej robią to tylko dlatego, że nie mają kontraktu z wytwórnią hehe.

Inna sprawa to wytwórnie niezależne, tam, gdzie właścicielami są raperzy, często inaczej do tego podchodzą i wydają czasami jakieś darmowe materiały.

W sumie sporo mainstreamowych raperów wydaje darmowe mixtape'y. Mógłbyś oczywiście powiedzieć, że służy to promocji, ale tak czy siak robią to za darmo.

Z tych co podałem to według mnie Eazy-E i Big L nie zaczęliby robić shitu pod masową publikę.
Eazy i Big L napewno,ale coś mi się zdaje że jakby żył 2pac i Eazy nie zmieniłby się za bardzo klimat lat 90 jaki panował na westcoastowej scenie rapu
Jako psychofan oczywiście stwierdzam, że Big L Smile
Nie potrafię sobie wyobrazić, jak jedzie pod jakiś cukierkowo-crunkowy bit.
2Pac - możliwe, że tematycznie by nawijał przyzwoicie, ale w jakiej formie, nie mam pojęcia.
Eazy - tak jak L, wątpie, żeby się skurwił.
Biggie - nie mam pojęcia Smile
Stron: 1 2 3 4 5 6
Przekierowanie