G-funk.eu forum

Pełna wersja: Fat Joe
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Fat Joe (Joseph Antonio Buco Cartagena) (ur 19 08 1970 roku na Bronksie w Nowym Jorku)
Swoją karierę rozpoczynał na swoim rodzimym południowym Bronksie.
Podpisał pierwszy kontrakt na debiutancki long-play z Relativity Label.

1993 REPRESENT-na bitach min.: Showbiz, Lord Finesse, Rob Swift, czy sam Diamond D,
Fat Joe to hustler, gangster oraz alfons. Wszystko to słychać od pierwszej sekundy albumu. Lirycznie MC jest bardzo pewny siebie. Jego teksty są przepełnione bragadaccio.
Najlepsze numery na plycie Flow Joe,The_Shit_Is_Real.,Da_Fat_Gangsta,"Bad Bad Man,
bardzo dobry debiut joe cracka

1995 JEALOUS ONE"S ENVY DLA MNIE-dla mnie najlepsza płytka jito
na produkcji DJ Premier, L.E.S. oraz Domingo.Zróznicowana warstwa muzyczna naprawde kapitalny albumik z NY najlepsze Bronx Tale (Feat. KRS Onena jazzowym podkładzie,dalej Success przekozak jeden z najlepszych trackow dla mnie joe cracka ,Fat Joe's in Town (Feat. Doo W,
Part Deux,Respect Mine (Feat. Raekwon)-(liryczny terror obu panów) na albumie Joe lansuje sie na krola N.Y
Klasyk from bronx

po zmianie wytworni z Relativity na Atlantic Records wychodzi nastepy album
1998 DON CARTAGENA-na biciwach min. L.E.S., Mack 10, Marley Marl, Psycho Les, DJ Premier.przed wypuszczeniem 3 albumu Joe zadbał takze o
debiutancki krążek Big Pun'a - "Capital Punishment".
Co do cartageny jest to 3ostatni dobry album w jego dysko jak dla mnie oczywiście jest to mieszanina dochodowych konwencji, nie zapominając o ulicznym rapie,
dobre:The Crack Attack,John Blaze (Feat. Big Punisher, Jadakiss, Nas & Raekwon),Misery Needs Company (Feat. Noreaga),
Nad nastepnymmi płytami niebede sie rozwodził bo nie wkrecają mi sie poprostu z małymi wyjatkami
2001 JEALOUS ONES ENVY (J.O.S.E.
2002 Loyalty
2005 All or Nothing
2006 Me, Myself & I
2008 The Elephant in the Room
2009 J.O.S.E. 2

3 pierwsze płytki dobre ( JEALOUS ONE"S ENVY b.dobra)
koles ma(miał)za soba ulice i napewno duzy wklad w N.Y
No na pewno miał wkład w N.Y dobry raper, Don Cartagena - bardzo fajna płytka, klasyk. Reszta dyskografii nie jest już tak dobra ale dla mnie dobry raper, lubię go
nigdy tej tlustej swini nie lubilem
mimo tego co teraz robi czy mial inne wpadki albumowe to i tak zawsze bedzie u mnie w glosnikach plytka: Jealous One's Envy - dla mnie jedna z najlepszych plyt z NY, a w duecie z Big Punem - miazdza wszystko - uwielbiam Watch Out, oraz z plyty Puna: Twinz (Deep Cover '98) na bicie Dre lub Still Not a Player.
Mam do kolesia dziwny sentyment ;D Mimo to uważam, że to już nie ten Joe co kiedyś, teraz to bardziej komercha, chociaż ostatni album bardzo mi spasował. "J.O.S.E. 2" się nie jaram, ale sprawdzę, mimo to nie liczę na rewelację...
[Obrazek: Fat-joe-the-darkside-album-cover.jpg]

ktos sluchal z was juz nowego albumu od Josepha ?? dla mnie pozycja obowiazkowa obok albumu od CNN tego lata, naprawde Joe rozwalil, jak dotychczas wszytkie jego nowe produkcje w ogole mi sie nie podobaly - to ta plytka gniecie. naprawde dobry krazek ........ Big GrinBig GrinBig Grin
Ja słyszałem, najbardziej do gustu przypadły mi w kawałki"I'm Gone" i "Money Over Bitches" z Too Short-em, pierwszy to klasyczny East z lat-90,drugi nie brzmi jak klasyczny uliczny shit jak w wypadku 1 lecz zajebista nawijka too short-a i nawet niezły bit.Polecam te 2 kawałki
Od Joego znam tylko "Lean Back" Tongue
Spoko, ale Lean Back to track Terror Squad, a nie samego Fat Joe hehe.
(06-08-2010 14:04:21)Ice Cube napisał(a): [ -> ]Od Joego znam tylko "Lean Back" Tongue

luz to jakby od Cube'a znac tylko Gangsta Nation - mozna i tak .......... TongueTongueTongue
Stron: 1 2 3
Przekierowanie