G-funk.eu forum

Pełna wersja: Goldie Loc
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Goldie Loc (wł Keiwan Deshawn Spillman) urodzony 01 16, 1974 w Long Beach, California raper czlonek gangu Rollin' 20's Crips gang oraz grupy Tha Eastsidaz
odkrył go chyba snoop nagrywał w doggystyle ale pewnien nie jestem ktos cos chce, wie niech dopisze o nim
dobrze nagrywał w skladzie
solo go bede przerabiał
Goldie Loc - Gangsta Life
Goldie Loc - Tha After Party
Goldie Loc - Bizzness Never Personal
Goldie Loc - Still Eastsidin'
Goldie Loc - Loc'd Out
Goldie Loc - B.G. 2 O.G.
Goldie Loc - Eastsideridaz
Urodzony 16 stycznia 1980 w Long Beach. Wiadomo członek Tha Eastsidaz. Tworzy równierz razem z Kam'em i Mc Eiht'em grupę założoną przez Snoopa, The Warzone. Idealnie współgra w kawałkach z Tray deee, Snoopem z refrenami Kokane na bitach Battlecata. Ponoć dostał kiedyś od Battlecata mpc i zaczął robić bity. W jego produkcjach przynajmniej ja słysze wielką inspiracje stylem Battlecata idealnym dla Tha Eastsidaz. Bardziej podobał mi sie na starszych kawałkach bo z roku na rok zmienia sie jego głos jednak dalej czasami jedzie tak "elegancko-sztywno" Polecam sprawdzić jego solówki Bizzness Never Personal (2005), Gangsta Life, Tha After Party, B.G 2 O.G (2006) i film jesli ktoś nie oglądał Tha Eastsidaz Wink
Kurde jak zmienić tytuł tematu? Tongue

// Post przeniesiony

Marcin
Na przyszłość używajcie wyszukiwarki Smile

Tobi albo kto inny wie moze kiedy ma być ta płytka Goldiego?
Pewnie Mieczysław wie, ale zrobi nam na złość i nie powie Tongue
"Tha Eastsida Rebirth" ma sie ukazac jeszcze w 2010 roku nakladem Doggystyle/Koch. Na plycie m.in. Snoop Dogg i Kokane, na bitach Battlecat - jest na co czekacTongue
Na bity Battlecat'a zawsze warto czekać Big Grin
album smiga już w necieSmile
wlasnie nie ma produckji battlecata to Goldie potrafi zrobic taki podobny bit
Celem sprostowania:

Material ktory wyciekl to leftovery i kawalki nagrywane na sesjach "Tha Eastsida Rebirth". Prawdziwy album jest wciaz przeznaczony do wydania w 2010 roku. Koles z otoczenia Goldiego, ktory mial dostep do tych kawalkow najpierw udostepnil je kilku osobom [w tym mnie] w zamian za inny material po czym zapodal linkiem na jakims forum a stamtad poszlo dalej..

Kawalek "Certified Gangsta" wg mojej wiedzy jest zrobiony przez Battlecat'a - reszta to produkcje Goldiego.
Stron: 1 2
Przekierowanie