G-funk.eu forum

Pełna wersja: Busta Rhymes
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Busta Rhymes,(Trevor Smith Junior)ur. 20 maja 1972 roku w Brooklynie w Nowym Jorku)
ma jamajskie korzenie i wyjątkowy styl rapowania
busta rozpoczynał kariere w załozonej z kolegami Charlie Brown, Dinco D oraz Cut Monitor Milo, grupie Leaders of the New School
LEADERS OF THE NEW SCHOOL
A Future Without a Past (1991)
T.I.M.E. (The Inner Mind's Eye) (1993
płyty nieodniosły sukcesu ale busta jako lider formacji zostal zauważony w przemysle muzycznym
po narodzinach syna busta odchodzi z squadu i zaczyna kariere solo wydajac świetny album
The Coming (1996)
plyta odniosła ogromny sukces to co wyrabia buściak coś pieknego caly album pierwsza klasa pozycja obowiazkowa
rok pozniej wychodzi nastepy album nieodnosi on takiego sukcesu jak poprzedniczka ale busta caly czas w formie
When Disaster Strikes (1997)
W 1998 wychodza dwa albumy od buściaka i dołacza do grupy flipmode squad Rampage, Lord Have Mercy, Spliff Star, Rah Digga iBaby Sham
E.L.E. (Extinction Level Event): The Final World Front (1998)
Flipmode Squad
The Imperial (1998)
Busta rozkręca sie rownież w branzy filmowej
w 2000 wychodzi nastepny album
Anarchy (2000)
dotychczasowe albumy jak najbardziej śa na plus dobra muzzaa
po zmianie wytwórni z Elektra Records na J Records. wychodzi jak dla mnie ostatnia dobra płyta od buściaka
Genesis (2001) z hiciorami jak Break Ya Neck holla
rok poniej kolejny album mało udany
It Ain't Safe No More (2002)
po 4 latach wspołpracy z J Records odchodzi i podpisuje kontrakt z wytwórnią Dr. Dre, Aftermath Entertainment. Busta razem z nową wytwórnią wydaje nastepny album
The Big Bang (2006) kolejny dla mnie niezbyt udany album ale to co nadejdzie za 2 lata bedzie szokiem
jego najnowsze wydawnictwo jest dla mnie kpina totalna
Back on My B.S. (2009)
pierwsze płytki nawijka jego glos ktory mi sie wkreccał lubie go i szanuje ale nowy jest do bani
Dobry raper, ma dobre kawałki, lecz ma też takie niższej klasy.
Styl mu sie zmienił, ale cóż poradzić... by być na topie trzeba podążać z duchem muzycznego świata... niestety ;]
TOTALNIE nie lubię Busty, a szczególnie tych nowszych kawałków. ~~
hm te nowsze faktycznie sa slabsze, ale jego flow zawsze trzyma poziom. szalony gosc, szalony glos i kiedy chce posluchac czegos energicznego to smialo siegam po Buste albo po Ludacrisa ( jest o nim gdzies temat? Tongue ). polecam.
busta rhymes legenda, bardzo go lubie i te starsze plyty i nowe rzeczy, jego flow jest niesamowite, jak dla mnie jest niedoceniany a szkoda bo jest prawdziwym mc, i na swoich plytach zawsze zaskakuje i lirycznie i pod wzgledem muzycznym. moja ulubiona plyta to "When disaster strikes", a kawalek woo ha got u all in check z the coming.
Jako Leaders Of The New School nagrał parę fajnych tracków, trochę niesprawiedliwie zapomniane przez audiencję...Ogólnie szacun dla niego , póki co nie jest aż tak skomercjalizowany, jak reszta!
(13-06-2010 18:10:27)born2wice napisał(a): [ -> ]Jako Leaders Of The New School nagrał parę fajnych tracków, trochę niesprawiedliwie zapomniane przez audiencję...Ogólnie szacun dla niego , póki co nie jest aż tak skomercjalizowany, jak reszta!

no co jak co ale busta juz dawno polecial na komercje w duzym tego slowa znaczeniu,chyba tylko ze nie za bardzo mu to wyszlo,byl czas ze pojawial sie wszedzie,nagrywal z missy,z janet i bogwie z kim jeszcze,czasy LOTNS juz nie wroca,a tam byl naprawde niezly,jego debiut solo byl chyba najlepsza jego plyta,lubie BUSTE ale jego ostatnie plyty sa slabiutkie,takiego BUSTA LUBIE!!!

nowy track,straszny yyyyyyyyyyyy

Ja podpisuję się pod słowami Borna - jego kawałki z LOTNS są zajebiste.
Szkoda, że to przejściu na solo troszeczkę się zmienił, ale ELE też przecież trzyma poziom.
Stron: 1 2 3
Przekierowanie