G-funk.eu forum

Pełna wersja: Outlawz
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
[Obrazek: outlawz22.jpg]

Outlawz (Operating Under Thug Laws as Warriors) – amerykański zespół muzyczny stworzony przez Tupac’a Shakura (1971-1996) w 1995 roku, do którego za życia lidera należeli: Makaveli, Yaki Kadafi, Mussolini, Kastro, Hussein Fatal, Komani, Napoleon, E.D.I. Mean, Young Noble i Storm. Akutalny skład grupy to: Kastro, E.D.I. Mean, Young Noble i Stormey. Początki formacji wiążą się z grupą Dramacydal, która powstała w roku 1993, jednak oficjalnie zadebiutowała na albumie Tupaca Shakura - Me Against The World w 1995. Zespół składał się wtedy z czterech członków - K-Dog (Kastro), Young Hollywood (Yaki Kadafi), Mu (Napoleon) i Big Malcolm (E.D.I. Mean). Gdy 2Pac podpisał kontrakt z wytwórnią Death Row po wyjściu z więzienia, została uformowana grupa o nazwie Outlaw Immortalz, lub po prostu Outlawz. Prócz członków zespołu Dramacydal, zwerbowani do niej zostali Mopreme, Big Syke, Hussein Fatal, a w późniejszym okresie Young Noble. Outlawz swój pierwszy udział miało na albumie All Eyez On Me w utworze „When We Ride”, w roku 1996.

Wkrótce po dołączeniu, Mopreme i Big Syke zmuszeni są opuścić Outlawz. Odchodzą z Death Row z powodów finansowych. Dwa miesiące po śmierci 2Pac’a, ginie Yaki Kadafi. Także po tym, jak grupa postanawia współpracować z Death Row (gdyż nigdy nie podpisali z nimi kontraktu), odchodzi Hussein Fatal, następnie Napoleon. W 1999 wydana zostaje płyta Still I Rise, zawierająca niewydane dotychczas utwory Outlawz u boku 2Pac’a. Grupa znana jest także ze współpracy z Boot Camp Click i Dead Prez. Dziś Outlawz (aktualnie Kastro, Young Noble, E.D.I. Mean i Stormey) powiązane jest z wytwórnią Young Bucka - Ca$hville Records.

Zródło- Last Fm

Albumy
* 1999 Still I Rise
* 2000 Ride Wit Us Or Collide Wit Us
* 2001 Novakane
* 2002 Neva Surrenda
* 2005 Outlaw 4 Life: 2005 A.P.
* 2006 Can't Sell Dope Forever (z Dead Prez)
* 2006 Ghetto Monopoly (z JT The Bigga Figga)
* 2008 We Want In - The Street L.P
Mixtapy
* 2001: Jerzey Mob Vol. 1
* 2004: Outlaw Warriorz Vol. 1
* 2005: Life Of An Outlaw
* 2006: Retribution: The Lost Album
* 2006: Outlaw Culture
* 2007: Can't Turn Back (darmowy mixtape)

Ekipa nie do wyjebania
Najlepszy raper z Outlawz dla mnie to Kadafi (R.I.P)
a z żyjących hmmmm NAPOLEON
Mają w penis dobrych albumów i tracków ulubiona płyta hmmm NOVAKANE albo OUTLAWZ 4LIFE
Kawałek jest ich masa za duzo pisania ten track dla mnie bomba jaram się nim w H*J

http://www.youtube.com/watch?v=_jIZ_GW4w2A
Spoko grupa. Najbardziej lubię Napoleona, choć reszta składu również nie odstaje. Nie ma co mówić, że to legendarny skład, ale brzmienie mają bardzo w porządku i lubię ich posłuchać. Ostatnie nagrania też nie straciły poziomu i za to szacunek. Najbardziej mi szkoda, że Napoleon skończył karierę.

Warto dodać, że członkowie zespołu nagrywają również poza składem solówki lub kolaboracje (np. Young Noble & Hussein Fatal, Young Noble & Layzie Bone). Polecam szczególnie tę drugą hehe.
Ja polecam w takim bądź razie Kastro & Edi-Blood Brothers hahaha
Średnio ich lubię, można powiedzieć że za nimi nie przepadam, najbardziej ze składu nie lubię Kadafiego, a najlepiej lubię Napoleona i E.D.I. Średnia grupa, nie ma czym się podniecać
Grupa nawet w miarę, głównie kojarzona za występ na Hit 'em Up, na którym moim zdaniem najlepiej pojechał Fatal, który z kolei jest moim ulubionym członkiem Outlawz Tongue.

Słyszałem ich płyty tylko do 2005 roku i można powiedzieć, że trzymają ten sam poziom przez te albumy, za co plus, ale nie były też one takie wybitne. Dobra grupa.
Spoko grupa, najlepsze występy zaliczyli u boku Paca, a późniejszym materiałem się nie jaram.
Ciekawe jakby sie potoczyla ich kariera gdyby 'Pac dalej zyl... jak sami mowia sa jedynym zespolem ktory wystapil na albumach ktore sprzedaly sie w 40mln egzemplarzy w samych stanach i nigdy nie dostal szansy na nagranie albumu dla duzej wytworni...

Z ich dyskografii najbardziej lubie Retribution, ktory byl ich albumem majacym wyjsc w Death Row w 98 roku a zostal wydany wiele lat pozniej w formie mixtepju ale w sumie na kazdej plycie znajdzie sie pare zajebistych kawalkow...
Według mnie świetny skład, szczególnie "Still I Rise" mi się podoba, zarówno płyta jak i sama piosenka.
Najnowsze piosenki jak m.in. "We Want In" trzymają dobry poziom co napewno cieszy.
Szkoda że Kadafi zginoł tak debilnie z ręki swojego kuzyna, R.I.P. dla niego.

9/10
cos dla hardkorowych fanow - zapowiedz filmu o Napoleonie - Life Of An Outlaw

Trailer fajnie się prezentuje, może być ciekawe.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Przekierowanie