Talkbox upiększa g-funk, oczywiste, ze lubie

Moje ulubione albumy z wykorzystaniem talkboxu to między innymi Big U & The Madhouse Crew - Raw Deal, Bloods & Crips - Bangin' On Wax, Touie - Saved Gangsta, Lil Milt - The Prophecy, no i oczywiście u DJ Quika, ktory tez ma mnóstwo świetnego talkboxu na Safe + Sound na przykład.
Akurat B&C i Quika już nie podawałem, bo to zbyt oczywiste przykłady hehehe.
Talkbox napawa takim klimatem Kaliforni, low low'ów, gangbangingu hahaha konkretna cześć g funku.
Szacun

, oczywiście w czołówce Roger Troutman, czy B&C-przykładowo zajebisty refren w "Piru Love", to chyba dzięki niemu ten kawałek mnie prześladuje już od wielu tygodni xD
No, talkbox to wizytówka g-funku. Takie kawałki jak na przykład California Love, Black Superman, czy Coolin' In The Ghetto to klasyka gatunku ;D
a ktos sie orientuje gdzie taki shit mozna nabyc? w sensie czy da rade to znalesc w Polsce i w jakich cenach mniej wiecej talkboxy oscyluja?
mysle ze o wiele taniej wyszloby sprowadzenie tego ze stanów. co do samego g-funku to zdecydowanie najbardziej jaram sie numerem 5 Footaz- Short Times z goscinnym udzialem oczywiscie Rogera T.
http://www.youtube.com/watch?v=0BA09JMvNmI
BigM to jest niemała cena? Według mnie dobra cena, nie spodziewałbym się tego taniej niż za kilkaset złotych.
Nawiasem mówiąc chciałbym się nauczyć na czymś takim grać hehehe.