Grupa ta pochodzi z South Central w Kaliforni w której skład wchodzi Koop i JP,jest to grupa tworząca G Funk.Pierwszym albumem był krążek Do or die z 1994 roku płyta została wydana w wytwórni Pyramid Records,2 lata pózniej wychozi album Heaven or hell pod szydlem Franchise Records,wtedy wówczas L.O.L. nagrało swój pierwszy teledysk do kawałka Summer Breeze,dla mnie ten kawałek jest jednym z lepszych kawałków G Funkowych jakie słyszałem,wiadomo że grupa nie odniosła sukcesu w sprzedaży płyt bo wiem według mnie jest to undergroundowa grupa i to była ich ostatnia płyta.W 2009 roku ukazał się teledysk promujący nową płyte Lords Of Lyrics
o to ten teledysk [my-youtube width=425 height=344]http://www.youtube.com/watch?v=JJKA2L-nNFo[/my-youtube]
Miejmy nadzieje że płyta będzie dobra

Jaram się strasznie tą grupą ostatnio, ich płyty "Do Or Die" i "Heaven Or Hell" dla mnie miażdżą !!! Idealne płyty do słuchania w ciepły, słoneczny dzień. Dla mnie naprawdę świetna grupa, szkoda tylko że większego sukcesu nie osiągnęli.
Spoko skład, ale ten kawałek promujący nowy album niestety słabiutki.
Polecam obydwa albumy są po prostu zajebiste,lubie troche bardziej Heaven Or Hell troche lepsze są tam kawałki,moje ulubione kawałki z płyty Heaven Or Hell to Summer Breeze,Save The Children,Can U Fell It,Memory Lane i Just Anotha Day i wogóle cały album !

"Summer Breeze" to letni hymn

. Jednak innymi kawałkami się zbytnio nie jaram.
Street soldiers jest zajebiste
Ktoś już przesłuchiwał nowy album od Lords Of Lyrics - ''Lost & Found'' ?,wyszedł on pod koniec 2009 roku,http://da-pioneerz.over-blog.com/article-lords-of-lyrics-lost-found-south-central-2009--42775798.html tam jest parę snipetów,jak na 2009 rok to nie które beaty nawet w porządku.
W sumie, to na Do Or Die i Heaven Or Hell powtarza się spora liczba kawałków. BTW, ma ktoś linka do Lost&Found?
Jeśli ktos ma niech na PW wysle mi linka od "Do Or Die" bo ja swojego zgubiłem a płyta zajebista była
Do Or Die uwielbiam zajebisty albumik klasyczna grupa co tu dużo gadać

!!