Raper pochodzący z South Central w Californi,jest to G Funkowy artysta który wydał tylko jedną płyte w wytwórni Jungle Records a płyta nosiła tytuł MR. X, płyta została wydana w 1996 roku.Mr X nagrał trzy teledyski Any Ole Sunday,One Time (At My Door) i Flossin,na teledysku i wogóle na większości kawałkow na albumie wystąpił Chattabox i grupa Lords of lyrics na kawałku Playas life i RodG który wydał singiel Always.Produkcją na albumie zajeli się takie osoby jak QD III,Theo Miller i VMF,najbardziej znanym kawałkiem jest Any Ole Sunday który jest naprawde kawałkiem z dobrym G Funkowym beatem,dla polecenia wam wgł. mnie najlepszymi trackami są wspomniany wczesniej Any ole sunday,So High,Lowrider,One Time (At My Door),Playa's Life i wiele innych według mnie jest to jeden z lepszych albumów o klimacie g funkowym naprawde do przesłuchania go na haju czy na trzezwo xD
Dla mnie świetny raper, głos i flow niczym się nie wyróżniają, jednak ma w kawałkach taki klimat że aż chce się słuchać.Jeden z 15 moich ulubionych rapeów
a moim zdaniem bardzo sie wyroznia, zajebiste flow, kozackie przyspiewki+ swietne bity= zajebisty klimat, jedna z lepszych g-funkowych plyt jakie slyszalem. a 'lowrider' to juz tyle razy przesluchalem ze obudzony w nocy moglbym wyrecytowac wszystkie zwrotki wlacznie z refrenem. szkoda ze pan x juz wiecej nic nie wydal.
Jak ktos sluchal plyty MR.X to jakie macie zdanie o tej plytce ? ;p
Moje ulubione kawałki z tego albumu: Playa Hater, Flossin', Low Rider, Slippin', So High, Playa's Life, True To This, Any Ole Sunday, czyli 8 kawałków z 14. Pozostałych rzadziej słucham. Album jest bardzo spoko, lubię taki klimat, jednak trochę brakuje mi na tym albumie większej różnorodności, to znaczy gości z różnymi stylami rapowania i głosem, kobiet w refrenach itd.
Więc ciekawostki dodam takie jakie jeszcze nie dodałem w opisie więc raper nazywa się Xavier Thomas,wystąpił gościnnie na albumie Ice Cube'a Bootlegs & B-Sides w kawałku When I Get To Heaven (Remix) oczywiście zaśpiewał w refrenie,i wystąpił też na albumie Gonzoe'a (członek zespołu Kausion) If I Live & Nothing Happens w kawałku You'll Neva Get Next To Me,z informacji wynika że raper Mr. X nadal żyje w South Central

,i jeśli możesz Marcin to zmień tytuł tematu na Mr. X
Nawet spoko, ale dobrze, że to odrzut, bo nie dorównuje trackom na albumie hehe.
wyjeb.... w kosmos album

spokojnie moje top 10, rymuje spiewa, wszystko w luzackim klimacie , to jest właśnie G funk

No wiadomo, klasyk jest. Wielka szkoda, że nie wydał nic więcej.