Elo wszystkim. Potrzebuje wysamplowac jakies piszczały typowo kalifornijsko brzmiace. Nie chce kroic sampli od znanych i dobrych producentow, tylko wyciac jakis kawaleczek nie koniecznie z tego typu muzyki. Moze jest jakis symulator zeby samemu mozna bylo cos wykombinowac jesli ktos jest w stanie mi pomoc bede bardzo wdzieczny. W razie czego czekam na posty lub PW. Z gory pozdrawiam i dziekowa.
Poszukaj wtyczek mających w nazwie Portamento.
Witam Kesseri! Ponieważ dzisiaj niedziela, co jest równoznaczne dla mnie ze słowem "kac" i moją niemożnością poruszania się gdziekolwiek, jestem skazany na siedzenie w jednym miejscu, możliwie bliskim łazienki. Dziś wybrałem na to miejsce kompa... mogę ci coś poradzić... Jeśli oczywiście korzystasz z wtyczek VST, to polecam wtyczki "chill" i "albino3". Nie korzystaj jednak z domyślnych presetów! Jeśli dobrze pobawisz się ustawieniami to napewno fajna piszczała ci wyjdzie. A jeśli koniecznie chcesz piszczały od zaraz to w albino3 jest bodajże preset "Cool it lead", który jest bliski temu czego szukasz aczkolwiek lekko zajeżdża techniawką ;/ ale da się go odpowiednio przerobić. pozdro.
Dziekówa za pomoc ale tematu nie uwazam za zamknietego jesli ktos ma jakies ciekawe propozycje czekam.

ja uzywam wtyczki Arturia Minimoog V- jest wiele naprawde dobrych brzmien, poza tym roznorodnosc wszelkich galek daje mozliwosc zmiany ustawien i tworzenia wlasnych piszczal- chociaz to juz wyzsza szkola jazdy trzeba wiedziec za jaki element dane pokretlo odpowiada. samplowanie piszczaly to siara wedlug mnie, to troche tak jakby samplowac bas- po prostu trzeba samemu go zagrac

Jesli natomiast nie jestes 'super producentem' i potrzebujesz piszczaly tylko do jednorazowego uzytku to we Fruity Loopie wbudowana jest wtyczka 3x0sc. zeby uzyskac dobra piszczale musisz pokretla 'VOL' ( przy Osc2 i Osc3 ) ustawic maksymalnie w dol, nastepnie w zakladce MISC przy nazwie 'Polyphony' zaznaczyc opcje MONO i pokretlo 'Glide' ustawic tak na pol. po tym wszystkim uzyskasz naprawde dobra, podstawowa piszczale. uf ale sie napisalem, mam nadzieje ze na cos sie to przyda

Cytat:samplowanie piszczaly to siara wedlug mnie, to troche tak jakby samplowac bas- po prostu trzeba samemu go zagrac Tongue
No wlasnie dla mnie krojenie sampli z hh to chala dlatego uciekam od tego.
Pomogles rowniez dziekowa Pozdro

Cieść! Do tworzenia muzyki używam programu fl studio 7, szukam wtyczek dzięki którym mógłbym robić typowo g-funkowe podkłady- charakterystyczne "kłapanie" gitary, piszczały, dobrze ponuro brzmiące bassy. W programie są wtyczki np boobass, ale ich jakość jest słaba. Czy to kwestia tego że nie umiem dobrze ustawić pokręteł, czy powinienem kupić lepsze wtyczki? Gdzie można się nauczyć do czego służą poszczególne pokrętła np. w arturia minimoog? na myspace.com/enalo podkłady mają jakośc o jaką mi chodzi. Stworzyłeś je w fl studio? Kto może niech pomoże rozwiązać moje problemy. Z góry dzieki. Pa!
Do "kłapania" gitar i tym podobnych polecam wtyczkę Lazysnake, jest tam sporo presetów, które można dowolnie modyfikować. W Minimoog'u natomiast najlepiej samemu poznać jakie pokrętło do czego służy, wystarczy grać i modyfikować i kręcić w tym samym momencie. Bassy - Spectrasonic Trilogy.
Co do bitów na myspace Enalo: 1wszy to instrumental produkcji Warren'a G, utwór "So Many Ways", natomiast drugi to produkcja Eten'a, który na 100% nie używa FL'a.

Jeśli musisz już używać tego nieszczęsnego FL studio, to do piszczał ściągnij sobie wtyczkę 'sheppard'. Jest darmowa. Jak dla mnie jedna z lepszych. Nie ma w prawdzie konkretnych możliwości modyfikacji, ale brzmi ładnie, naturalnie, jak z New Ery

Co do jakości - Na FL ciężko wyciągnąć dobre, naturalne brzmienie, z racji tego, że program oparty jest na technologi VST/VSTi. Osobiście polecam Reasona - bez porównania i zero głupich virtual instrumentów.
Wejdź sobie na mój myspace (mam w podpisie) i porównaj sobie produkcje z samej góry i z samego dołu playlisty.
Na dole jest FL. Bardzo widoczna różnica.