G-funk.eu forum

Pełna wersja: Co ostatnio przeczytałeś?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
(05-11-2011 23:37:25)Karmazynowicz napisał(a): [ -> ]Czytał ktoś " Księcia " Machiavelli'ego ? Jak tak to proszę o opinie.

Załatw sobie wersję z Rozważaniami nad pierwszym dziesięcioksiągiem historii Rzymu Liwiusza. IMO lepsze od samego Księcia.
Looknę. A możesz powiedzieć tak mniej więcej o czym jest Książę ?
Traktat o tym, jak być władcą.
O to tak jak myślałem. Dzięki.
ostatnio przeczytałem "byłem asystentem doktora Mengele" autorstwa Miklos Nyiszli'iego. polecam, mocna książka.
(05-11-2011 23:45:59)Embe. napisał(a): [ -> ]Polecicie jakieś książki w polskim wydaniu, którą są związane z rapem (jakieś biografie raperów, historie składów etc.) ?
Coś podobnego jak 'Paktofonika - przewodnik krytyki politycznej', tylko zza oceanu.

''Decoded'' - Jay Z - Wydanie chyba tylko anglojezyczne

"Inside a Thugs Heart" - 2Pac - Nie mam pojęcia jakie wydanie

+Poprzeglądaj wcześniejsze strony na pewno coś spotkasz.
Przeczytałem całego Ojca Chrzestnego w 1,5 tygodnia. Najepickniejsza epickość jaką czytałem. Może ktoś polecić coś w tych klimatach ?
Jeżeli znasz już inne gangsterski książki Mario Puzo (jak nie to polecam sprawdzić wszystkie) to przeczytaj sobie Lorenzo Carcaterra - Gangster (GENIALNE, jak dla mnie lepsze od Ojca chrzestnego i jestem zdziwiony że wciąż nikt tego nie zekranizował). Richard Condon - Prizzi's Honor (Honor Prizzich) też jest niezłe (i dalsze książki z tej serii - Prizzi's Family oraz Prizzi's Glory też), taka mieszanka gangsterskiej powieści z czarnym humorem.
Przeczytałem całego Ojca Chrzestnego w 1,5 tygodnia - Ja wciągnąłem w 3 dni Big Grin . Polecam Sycylijczyka od Puzo, chyba najlepsza jego książka .
Dziękuję bardzo Panowie Koledzy. Póki co to moja pierwsza książka Puzo, więc już ogarniam następne Smile
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Przekierowanie