Myślę że postać znana.Cóż co o nim sądzicie ??? Dla mnie świetny raper,nigdy nie schodzi poniżej pewnego poziomu.Lirycznie świetny,flow i wokal też dobre.Nie wiem czy słyszeliście ale jest już singiel z nowej płyty,Eternally Unforgiven poniżej podaję link do kawałka i okładki albumu
http://www.youtube.com/watch?v=RpKDSipj4uc
(kawałek niestety nagrywany komórką)
A tu okładka :
![[Obrazek: X-EU_cover-72dpi.jpg]](http://i226.photobucket.com/albums/dd77/excelsior_smiff/X-EU_cover-72dpi.jpg)
Świetny raper, przesłuchałem każdą płytę i jedyne co można narzekać to jakość, bo np. takie Unforgiven jest w normalnej jakości, a Xorcist nagrywane przez telefon. Z całej dyskografii nie można wyróżnić słabej płyty, za to najlepsza jest Unforgiven z 1999 roku. Jest to płyta idealna, są głębokie przemyślenia X-Raideda o swoim dzieciństwie, opisuje swój stosunek do innych ludzi, jest kawałek na imprezę i oczywiście typowy w stylu siccmade. X-Raided od początku kariery tylko zawyża swój poziom, a nie na odwrót jak to jest u większości raperów, zaczynając od Niggaz In Blacc kończąc na kolaboracji z Lokim (wykurwista, tylko Loki trochę tam nie pasował do niektórych bitów). Wiadomo, drugie wydawnictwo, Psycho Active, baaardzo ostre i przyczyniło się do skazania. X-Raided ma niesamowite flow, jedne z lepszych na Weście. W ogóle technicznie uważam, że po Sicxie i MC Eihcie jest najlepszy na Zachodzie. Ten kawałek z Eternally Unforgiven już dawno dosyć wyszedł, a sam album wychodzi za 2 dni więc jaram się jak głupek.
I jak wyszedł już ten album ??? Jeśli ktoś już ma link do tego albumu niech skontaktuje się ze mną na GG lub na PW.
Wyszedł już. MiMi powinien mieć link

Wyszedł już !!!! ?? O muszę sprawdzić.
Ja link do płyty już miałem dzień przed premierą

Ogólnie płyta to jak dla mnie nr. 1 roku (mimo chujowej jakości), a kawałkiem "Still Can't C Me" jaram się jak głupek. Szkoda, że to tylko EP.
Szkoda, że penisowa jakość, ale płyta b. dobra ogólnie.
No niestety, ale już za 5 lat X-Raided na wolności xD
Przesłuchałem tą nową płytę i powiem że dostałem to czego się spodziewałem czyli naprawdę dobrego gówna !!! Dla mnie nr. 1 roku, drugą pozycję w mojej prywatnej liście znajduje świetne Tech N9ne - Sickology. Dla mnie X Raided naprawdę się podpisał, album jest świetny lirycznie, niestety słaba jakość.
Jesteś raperem i idziesz do więzienia... proste, twoja kariera jest skończona - NIE dla X-Raideda, który postanowił nagrywać nad dyktafonem - beka z Xorcist od tylu lat, hehe. Ale póżniejsze albumy, już wydaje w porządnych warunkach, na przepustce, bodajże.
Staram się ogarniać od niego poszczególne płyty w wolnym czasie i towarzyszą mi jak na razie same dobre odczucia. Psycho Active jest słuchalne [ w porównaniu do takiego Dead 4 Life Sicx'a, które jest tragiczne], nawet więcej, powiem, że to solidna płyta. Horrorkorowe lirycsy okraszone z dobrym flow stanowi materiał na klasyka prawie, ale do tego miana daleko trochę. Bloc Bizniz z 2010 roku było słabsze, ale jeden track katuje do dzisiaj, mowa tu o "Go to Church". A teraz wydał trzecią część Unforgiven - jaranko.
Free X-Raided, hahahaha. Polecam Psycho Active.