Kool G Rap, czyli najlepszy "technik" w historii rapu i jeden z najlepszych wykonawców pod słońcem. Jest twórcą podgatunku gangsta rapu o nazwie mafioso rap. Jakby nie było był i dalej jest pionierem tego stylu. Czemu najlepszy "technik"? Wystarczy spojrzeć na jego rymy. Nie dość że są one wielozgłoskowe to na dodatek każda zgłoska rymuje się ze sobą przynajmniej techniką samogłosek! Nie wspomnę już o podwójnych i wewnętrznych w jego wykonaniu. Wydał trzy płyty w duecie z DJ Polo, 4 solowe oraz jedną z 5 Family Click. Wszystkie te produkcje stoją na bardzo wysokim poziomie.
Jest to mój ulubiony raper ze wschodniego wybrzeża USA, a co wy o nim sądzicie?
4, 5, 6 - klasyk w penis - uwielbiam ten krazek, do tego jeszcze Roots Of Evil - kurde cala dyskografie ma zajebista nawet ostatnia epke - Half A Klip, do tego jeszcze produkcje Dj Polo - geniusz
Moj ulubiony album od Kool G Rapa to "Roots Of Evil" gdzie rozwalił mnie (dosłownie) utworem Hitman's Diary! Haha, ludzie, po przesluchaniu tego albumu miałem morde otwartą z podniecenia, Kool G rap to świetny raper jak dla mnie! Czasami ma taki pomysł na track, na jaki nikt by nie wpadł, a w dodatku ma wadę wymowy i sepleni, co daje jego płytom jeszcze większy urok