21-03-2009, 15:51:48
The D.O.C - właś .Tracy Lynn Curry ur. 10 czerwca 1968 roku w Dallas.Jako nastolatek przeprowadził się na zachód.Był nieoficjalnym członkiem N.W.A, której po części pisał teksty.W 1989 roku wydał dla Ruthless Records płytę "No Can Do It Better" która została bardzo dobrze przyjęta i wylądowała na 20 pozycji Billboard 200.20 listopada tego samego roku , D.O.C miał wypadek samochodowy wskutek którego stracił głos na ok. 6 miesięcy.Za prawa do swoich tekstów, dostał od Ruthless złoty kajdan i zegarek.Później mogliśmy ujrzeć D.O.C'a w teledysku Dr.Dre - "Nuthin But A 'G' Thang",jednak niestety na nim nie rapuje.Następnie D.O.C'a mogliśmy usłyszeć w roku 1996 ,w którym wydał album "Helter Skelter" i w 2003 roku w którym wydał album "Deuce".Krążą pogłoski, że w tym roku planuje wydać album pt. "Voices through Hot Vessels".Warto dodać że jest uważany za jednego z najlepszych tekściarzy w historii rapu.
![[Obrazek: album-no-one-can-do-it-better.jpg]](http://images.uulyrics.com/cover/t/the-doc/album-no-one-can-do-it-better.jpg)
Dla mnie jego liryka jest świetna,płyta "No Can Do It Better" to dla mnie jedna z najlepszych z West Coast .Niestety po tym wypadku głos zmienił mu się nieporównywalnie i to wcale nie w dobrym stopniu.Jego flow jest dla mnie świetne,tak samo jak wokal (przed wypadkiem).Niestety później z jego wokalem nie było już tak różowo.Dla mnie jego nowsze albumy są strasznie montonne i zniszczone przez zmieniony wokal D.O.C'a.A jakie jest Wasze zdanie na temat tego rapera ???Pozdrawiam
![[Obrazek: album-no-one-can-do-it-better.jpg]](http://images.uulyrics.com/cover/t/the-doc/album-no-one-can-do-it-better.jpg)
Dla mnie jego liryka jest świetna,płyta "No Can Do It Better" to dla mnie jedna z najlepszych z West Coast .Niestety po tym wypadku głos zmienił mu się nieporównywalnie i to wcale nie w dobrym stopniu.Jego flow jest dla mnie świetne,tak samo jak wokal (przed wypadkiem).Niestety później z jego wokalem nie było już tak różowo.Dla mnie jego nowsze albumy są strasznie montonne i zniszczone przez zmieniony wokal D.O.C'a.A jakie jest Wasze zdanie na temat tego rapera ???Pozdrawiam
Teledysk też
Im the diggy diggy D.O.C. y'all