Co sądzicie o stanie obecnego rapu? Jak dla mnie rap w tych czasach nie jest taki zły jak wszyscy mówią, trzeba po prostu trochę poszperać. Chodzi mi tu o West. Ziomki z Bay Area ciągle coś wydają i to nie jakieś ciulowate mixtapey tylko naprawdę porządne gówno. Niby trzymają poziom, ale wychodzą gnioty jak nowy Snoop czy The Game... Za to co innego na południu. Jak dla mnie South przejeło kontrole całkiem... Co 1-2 miesiące albumy rozpierdalające scene. Project Pat, Jadakiss, Lord Infamous... DJ Paul z 3 6 Mafia wydał kozak singiel i zanosi się w tym roku na rozpierdol. Na mid-west też ciągle coś się dzieje, nie mówie tu o nowym albumie Bone'sow ktory dla mnie penisowy tylko o takich typach jak Tech N9Ne którzy ciągle działają i super wychodzi. East wyraźnie odstaje, tam to kurde teraz tragedia, płytki Jeru The Damaja, Onyxa czy inne to już nie to samo... KRS z Marleyem coś próbowali, ale chujowo się sprzedało i album jakiś super też nie jest. Nie mówie o nowym Wu-Tangu, bo to gówno w penis... Papoose skończy z milionem mixtapeów na koncie, a Saigon się zabiera 50 lat do wydania solówki, chociaż ta nowa kolaboracja ze Statik Selektah to rozwala wszystkie produkcje z 09 r. Obecnie to tam na Eaście rządzi C-Rayz Walz, naprawdę skubany jest zajebisty. eMC i Masta Ace trzymają jakiś tam poziom, ale nie ma startu do C-Rayz'a. 90% z Eastu prześciga się w kasie, a jak nie chodzi o kasę to wychodzi jakiś Mos Def czy inni zasrany tru skool... Tak samo Mobb Deep czy M.O.P. w G-Unit... Kasa im pojebała w głowach i tyle nie ma innego wydłumaczenia... Joell Ortiz dał niesamowity materiał, ale słabo się sprzedał i wszyscy na niego lachę położyli. Zamiast niego to rządzi gruba parówa Rick Ross i inne Flo-Ridy.
Mówcie co wy myślicie o obecnym rapie z poszczególnych stron
Za mało wiesz chłopaku co sie dzieje w Wu i co Rodzinka wydaje mało słyszałeś więc nie pisz że Wu To gówno.Blackout 2 wychodzi za miesiąc prace są już skończone słyszałem już kilka tracków będzie wyjebany album to samo z Raekwonem i U-God w koncu wydaje album za 2 miechy wiec zobaczymy.A reszty mi sie niechce opisywać może później
Napisałem, ze Wu to gowno? Napisalem ze ich ostatnia plyta to gowno. penis mnie obchodzi co rodzinka wydaje, obchodzi mnie co wydała, a ostatnio się nie popisali. Poza tym po kilku kawałkach z BlackOut 2 nie można stwierdzić czy płyta będzie zajebista, bo po singlach od Return Of The Gangsta od Coolio też się ludzie jarali, a wyszło średnie...
8 diagrams to zajebista płyta jest, ile razy przesłuchałeś? Bo ja po pierwszym razie też byłem rozczarowany, ale po jakimś czasie naprawdę doceniłem ten materiał. Wiadomo że do wcześniejszych produkcji nie ma podjazdu, ale album trzyma poziom bankowo. Takie kawałki jak "Unpredictable", "Take It Back" czy "The Heart Gently Weeps" to jak dla mnie miazga jest.

Przyznaję szczerze, że płytę przesłuchałem tylko jeden raz i uznałem ją za słabą... To nie jest ten sam Wu-Tang Clan. Liczyłem na chociaż coś pokroju Iron Flag, ale się baardzo rozczarowałem. No ale tu każdy ma swój gust, Tobie album się podoba, a mi nie i nic już nie zrobisz

Hehe. Z tym że to nie ten sam Wu-Tang Clan to jednak się zgadzam, wyraźnie brakuje ODB, poza tym nie jest możliwe żeby wróciła nam ta złota era Wu. To już nie te czasy.
Odnosząc się jeszcze do twojej poprzedniej wypowiedzi, to na Wschodzie ostatnio wcale tak źle nie jest. Najnowsza płyta EMD rozjebała konkretnie, Erick i PMD wrócili z naprawdę świetnym towarem. Bity na tym albumie są przekozackie, do tego mamy kilku uznanych gości. Kto nie sprawdzał jeszcze tej produkcji to jak najbardziej polecam.
Są wyjątki, bo We Mean Business to po The Show najlepsza płyta 08 wg. mnie, ale miałem na myśli ogół

Ze wschodu mają niedługo wyjść jeszcze Raekwon, Method Man & Redman no i Busta Rhymes, choć po singlach z albumu tego ostatniego to nie wiele dobrego się spodziewam. :/
ludzie jakie napinki, na tym forum rzadza dre snoopr wu eminem i takie tam pierdoły ale sie nie dziwie bo dla mnie to 1997 to juz chhyba sie skonczyl rap ktory lubie. owszem sa dobre plyty w dalszym ciaga ale ja potrzebuje czegos innego np z duzym basem a teraz to co to jest...
ja w czasach kryzyu skupiam sie na odnajdowaniu oryginalow z ktorych wzieto sample do kawałków HH polecam każdemu wtedy zobaczycie ze producenci to nie sa tacy artysci za jakich ich macie tylko artystami sa ludzie ktorzy tworzyli orginały. pozdro