G-funk.eu forum

Pełna wersja: Niggaz Off The Streets
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Undergroudowy zespół raperów z L.A., pochodzą z gangu Crips. W skład zespołu wchodzą Keke Loco, Roc Slanga, Malone, Funkychild W 96 Keke Loco wypuścił solowy, g-funk'owy album. Ich najbardziej znany kawałek to Another Front & Bacc. Dissowali zespól Bloods & Crips na tracku Bustas On Wax. Wydali jak dotąd 3 płyty:
True Blue ('92)
True Blue II You Only Live Once('94)
True Blue III('95)
wszystkie w Ain't Jokin Recordz
Image
Dla mnie są dobrzy , ale jakoś specjalnie do gustu mi nie wpadli , dlatego zapewne w moim Top 10 się nie znajdują .A co do tego dissu, "Bustas On Wax" to średnio mi się podobał . Pozdrawiam
Bardzo dobra grupa moim zdaniem plyta True Blue II ich najlepsza ale True Blue I tez bardzo dobra plytka jest,hmmm po True Blue III spodziewalem sie troche wiecej ale nie jest zle Wink,hmmmm mimi cos mi sie zdaje w ich sklad wchodzi wiecej osob np H-Bone ktory rapuje 1 zwrotke na kawalku Another From & Bacc i w skladzie byl mi sie zdaje Big Keke Loco ale to moja teoria,a co do dissow to na bang'n on wax na paru kawalkach bloodsow zostal zdissowany Keke Loco i ekipa NOTS i dlatego chyba NOTS na True Blue II dissuja prawie na kazdym kawalku Bang'n on wax
Tzn głownie Bloodsów, ale jest też odniesienie do Cripsów, że pozwalają dissować się Bloodsom na ich własnych kawałkach. Właśnie o H-Bonie zapomnialem napisać, a o Big Keke Loco pierwsze słysze Tongue. Polecam wszystkie części True Blue.
Szczerze tez prawda ze Bang'n on wax troche hmmm dziwny bo projekt mial po prostu przerwac walki miedzy Cripsami i Bloodsami a na kawalkach jezdzili na siebie... a co do Big Keke Loco to mozna posluchac 4 zwrotki i teledysku ze jak byl wymieniany Big Keke to byl urywek ziomka ktorego pokazali ale moge sie mylic
Ale który utwór?
A zapomnialem ci powiedziec ze to teledysk xDDD do Another from & bacc
(19-03-2009 17:30:20)BigM napisał(a): [ -> ]Funkychild

"Phunke Chile" poprawnie heheBig Grin

A co do grupy to zajebiście jak dla mnie, jedna z moich ulubionych grup. Najbardziej lubię true blue II potem I i III. Z tracków to najbardziej lubię Another front & bacc, front & bacc, fucc peace, On A Come Up, Hell Up In Harlem i Sky II Da C. Warto dodać, że w True Blue II Battlecat był Co-producerem kawałków : "I wonna hit the joint" i "Grind Me", moje ulubione bity to oprócz tych dwóch wcześniej podanych to jeszcze another front & bacc, front bacc, fucc peace, on a come up, Dig Em Up, Sky II Da C, hidden tracc 1, Niggas Off The Street i Hell Up In Harlem. Ogólnie sporo bitów zajebistych. Z członków najbardziej lubie chyba Lil Keke Loco nie dość, że dość dobry raper to i zajefajne bity robi (np. On A Come Up, Fucc Peace czy Another Front & Bacc).
Polecam projekt Big Keke Loco - Presents Affiliated zacny p'j z 97 roku, wydany w labelu Ain't Jokin Recordz.
[Obrazek: vya3xx.jpg]
w sklad nots jeszcze wchodzil ten gosc ktory pozniej dolaczyl do fam bam clicc, e-wacc czy jakos tak sie wabil
Przekierowanie