Właściwie Donald Smith urodził się 13 września 1974 w Long Beach. Wydał 3 albumy - Dead Has Arisen ('94), Steel On A Mission (1996) promowany hitowym singlem Southern Girl i Showtime EP z 2004 roku. Wystąpił w filmie DPG Eulogy (2005). Dosyć dobry raper, ale jest masa lepszych, tak czy owak robił fajny g-funk
Lil' ½ Dead to dobry raper, ale nie wyróżnia się niczym. Tylko bity mogą go wyróżnić, bo mimo, że utrzymane w tym g-funkowym stylu to brzmią jakoś inaczej, jakby mroczniej.
A mi się on strasznie podoba, można powiedzieć, że się nim jaram koleś ma zajebiste flow i głos. Jego dwa pierwsze produkcje są conajmniej zajebiste.
Dla mnie jest świetny jeden z czołowych dla mnie artystów z LBC .Ma bardzo dobry wokal , flow też niczego sobie . "Steel A Mission" to zdecydowanie najlepszy album z całej jego dyskografii .Pozdrawiam
Steel On A Mission to dla mnie jeden z klasyków. Back in the day rozpierdala skale.
Szukam wszystkich gościnnych występów Lil Half Deada. Może ktoś podać, gdzie on się pojawia?
Na Discogs jakieś dziwne rzeczy piszą, gdzie Half Dead jest w "On, Onsite" Kurupta? W refrenie? Gdzie pojawia się na "Wrong Idea" Snoopa? Gdzie pojawia się na "Ballin'" Snoopa? Nawet na teledysku "Wrong Idea" Snoop mówi o Lil' HD, ale nigdzie go nie widać ani nic nie rapuje.
^^^ Zacznij od sprawdzenia wszystkich serii Welcome 2 Tha Chuuch Mixtape Snoopa - Half Dead udziela sie tam w duzej ilosci kawalkow jesli dobrze pamietam..
Właśnie tego to nie chcę wypisywać, bo tych mixtape'ów z 10 wyszło i ciężko znaleźć niektóre, np. to pierwsze Welcome 2 Tha Chuuch: Da Album. Chodzi mi o te występy na oficjalnych kawałkach, udział na mixtape'ach dam w jednym zdaniu.
O ile się nie mylę, to było go słychać na płycie Twinz - "Conversation"
Mylisz się, na pewno go tam nie ma.