G-funk.eu forum

Pełna wersja: Producent muzyczny - początek.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Mianowicie chodzi o produkcje beatów (dla mniej wtajemniczonych).
Chciałbym rozpocząć ów kierunek. Wybrałem już nawet sprzęt i oprogramowanie, a mianowicie to:
- Akai MPD 26 (kontroler MIDI)
- M-Audio Fast Track II (karta dźwiękowa)
- Ableton Live (oprogramowanie)

No i mam mały zgryz bo w internecie jest bardzo wiele ofert a wolałbym przetestować sprzęt, zobaczyć go (zostałem raz oszukany, uwierzcie to nie jest miłe). Więc poszukuję w 3mieście jakiegoś sklepu. Może ktoś zna jakiś. Tak wiem Google nie gryzą, ale wy pewnie znacie jakieś lepsze sklepy, skądś się przecież zaopatrujecie (ci którzy się tym zajmują).

Z góry dzięki.
próbowałeś już swoich sił np. w FL Studio? Proponuje Ci sprawdzić jak to działa, zawsze łatwiej takie coś obczaić niż później skomplikowany sprzęt Wink
Jo Fl'a już próbowałem. Hmmm.... opanowałem go tak średnio. Wolę jednak korzystać ze sprzętu fizycznego.
A co chcesz zostać producentem? Big Grin
Cytat:A co chcesz zostać Dj'em? Big Grin

Producentem jak już napisał.

Co do tematu to spytaj się Rutran'a, on jest chlubą naszego forum w robieniu bitów Wink
Ooo tak beaty Rutrana są zajebiste! Smile
Ok !!!
wg mojej opini, żeby być producentem nie tylko jest ważny sprzęt, ale trzeba mieć dobry słuch !!!
jak najbardziej słuch ! ale ... najpierw trzeba opanować na kompie programy polecam na yt jest pełno filmików gdzie dobrzy producenci ( Ci którzy już tworzą dłużej) tłumaczą jak zaczynać, co robić na czym , nie spieszył bym się z zakupem sprzętu. Najpierw, komp-->karta graficzna---> program i jak Ci się nie znudzi to jedziesz ze sprzętem trzymam kciuki !Smile
jezeli uzywasz np FL`a to polecam na YT tutoriale od NFX, a także strone warbeats
http://warbeats.com/
dużo fajnych rzeczy i tutoriali
Stron: 1 2
Przekierowanie