G-funk.eu forum

Pełna wersja: Gang Starr
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5
[Obrazek: gangstarr2.jpg]
Gang Starr – amerykańska formacja hip-hopowa, obecnie w jej skład wchodzi Guru i DJ Premier.

Grupa powstała w 1987 w Bostonie, została założona przez Guru i DJ Michaela Mike Dee Johnsona. Pierwsze single zespołu wyprodukowane były przez DJ Marka The 45 Kinga to „The lesson” i „Bust A Move”. Zanim DJ Premier przeprowadził się z Brooklynu w Nowym Jorku do college’u Prairie View A&M w Houston, zostawił swoje taśmy demo w kilku wytwórniach. Firma Wild Pitch zaproponowała mu kontrakt i skontaktowała z Guru. Premier zmuszony był jednak wrócić do college’u w Teksasie, dlatego też współpraca obu muzyków sprowadzała się do kontaktów telefonicznych i przesyłania pocztą kaset. Jej owocem był debiutancki album „No More Mr. Nice Guy”, nagrany w ciągu 10 dni wakacji Premiera.

* No More Mr. Nice Guy (1989)
* Step in the Arena (1991)
* Daily Operation (1992)
* Hard to Earn (1994)
* Moment of Truth (1998)
* Full Clip: A Decade of Gang Starr (1999)
* The Ownerz (2003)
* Mass Appeal: Best of Gang Starr (2006)

Guru i Premier najlepszy duet n a świecie nigdy nie będzie lepszych ziomków ze wschodu od nich. Tworzą taki zajebisty klimat ze nie może ich zabraknąć w każdym odtwarzaczu.
Daily Operation to moja ulubiona płytka od nich, bity Primo wypierdalają! Najlepszy producent na Eaście fa sho'.
Zajebisty skład co tu wiecej mówić. Guru świetny raper, a bitów Premiera nie można nie lubić ;d
Mój ulubiony zespół ( Guru pisze jedne z najlepszych tekstów jakie słyszałem a Premo wg mnie najlepszy Dj )
Genialny skład. Preemo to chyba najlepszy producent w ogóle, nie tylko na wschodzie, a Guru jest naprawdę dobrym raperem. Nie zgodzę się jednak, że to najlepszy skład z East Coast, jak dla mnie jest nim zdecydowanie Wu-Tang. Jeśli chodzi o najlepszą płytę GS, to osobiście myślę że jest to "Moment Of Truth".
Dla mnie też Wu Tang najlepsza Ekipa w east Ale Gang starr mistrzostwo świata Premiera bity są mega zajebiste a teksty i flow Guru niszczą!!!!!! Full Clip mój ulubiony kawałek i Rite Where U Stand
W Rite Where U Stand popis dał też Jadakiss, ogólnie też bardzo lubię ten kawałek. Najlepszych tracków od GS nie potrafię wymienić, za dużo ich jest, ale głównie to na pewno wszystkie częśći Militii oraz Skills z niesamowitym bitem Preemo.
Zajebistych kawałków GS można by było wymieniac i wymieniac, dobry jest kawałek Gang Starr feat. Nice & Smooth - DWYCK
Świetny skład najlepszy bitmarker na east według mnie na całym świecie i BDB Paper Guru. Mam oryginał Daily Operation Big Grin
Ja teraz zbieram na Moment of Truth ;D
Stron: 1 2 3 4 5
Przekierowanie