Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
najlepsze wersy
26-12-2010, 23:39:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-12-2010 14:33:27 przez Lucky Łuk.)
najlepsze wersy
Cytujemy ciekawe( mądre, śmieszne, inspirujące) , warte uwagi wersy, zdania raperów w kawałkach, chodź też mogą być z wywiadów itp. - obok piszmy kogo to tekst- i jak to jest z piosenki to tytuł mile widziany

“I keep hearing about mutha f...ing Harry Potter. Who is this mutha....er?” - Snoop

"It ain't a hit til Nate Dogg spit " - Mack 10

WBIJAĆ ! --> BoberoUno/Dufson
[Obrazek: rysunek1wt.jpg]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26-12-2010, 23:59:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-12-2010 17:59:08 przez Bartłej.)
RE: najlepsze wersy
Co mi jeden z wersów z podpisu wziąłeś Tongue

Pierwsze, które mi przychodzą na myśl to:
"Motherfucker I'm a G, but first I'm a man " - Snoop Dogg in "Neva Have 2 Worry" (2008)
"You can take the man out the streets,/But you can't take the streets out the man" - Charlie Wilson in "Can't Say Goodbye" (2008)
"Cause it must be a single when Nate Dogg singin on it" - Ice Cube in "Gangsta Nation" (2003)

Później podam jeszcze jakieś ciekawe (jak nie zapomnę Smile)

27-12-2010, 13:01:41
"Everybody sound the same, commercialize the game" - Nas

"I got what you want
I got what you need
I got nothing but gangsta funk
and big fat bag of weed"

YouTube Last FM
27-12-2010, 14:35:44
mile widziane pisać tytuł - jeśli to jest z piosenki

WBIJAĆ ! --> BoberoUno/Dufson
[Obrazek: rysunek1wt.jpg]
27-12-2010, 14:38:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-12-2010 14:39:17 przez Tobi.)
"Everybody sound the same, commercialize the game" - Nas - Hip Hop Is Dead Cool

"I got what you want
I got what you need
I got nothing but gangsta funk
and big fat bag of weed"

YouTube Last FM
27-12-2010, 17:41:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-12-2010 17:42:14 przez NineTwo.)
"West Coastin', every time I hit ya. When the bullets get to flyin', then you get the picture" 1/2 Ounce - I'm From A Block

[Obrazek: blauk.png]
27-12-2010, 18:19:06
I to jest problem z gangsta rapem i nowym rapem ogólnie - teksty, które nie mają wiele sensu, a na pewno nie mają nic inspirującego ani skłaniającego do przemyśleń.

Jak przeczytałem ten temat to pierwsze co mi przyszło do głowy to ta zwrotka Paca (z Digital Underground - Wussup Wit The Luv). Zdecydowanie jeden z jego najlepszych tekstów:

Cytat:God damn! Drug dealers dealin' to the kiddies,
Livin' in the city ain't no pity on the itty-bitty.
We try to cry, but still they all die,
I try to speak to the youth, and the truth is they all high.
What can I say but watch your back, youngster,
As I sit and wonder, my other brother's steadily goin' under.
It's like a curse, and it hurts 'cause it's worse,
Momma's crazy 'cause her baby's in a herse.
Wussup wit' the love?

Tak jeszcze co przychodzi mi od razu do głowy - fragment z tracka Bizzy'ego Bone'a - Muddy Waters:

Cytat:The church is taking money
Selling granny a dream
She wanna go to heaven
Think she can get it with green

I cały tekst Parisa - The Hustle:

Some believe in love and some believe in friends
But niggas like me believe in makin' ends

Kup tanią odzież dla prawdziwego OG
27-12-2010, 19:07:12
(27-12-2010 18:19:06)Marcin napisał(a):  I to jest problem z gangsta rapem i nowym rapem ogólnie - teksty, które nie mają wiele sensu, a na pewno nie mają nic inspirującego ani skłaniającego do przemyśleń.

Po czesci sie zgadzam ale dzisiaj tez znajdziesz jeszcze gosci, ktorzy dbaja o jakosc tekstow i maja wyjebane na caly ten 'swag'. Doskonalym przykladem jest dla mnie Crooked I, ktory robi rzeznie w kazdym kawalku jaki nagra ale jego problem polega na selekcji bitow, bo czasem nagrywa swietne teksty pod gowniana muzyke.. Polecam kawalek "If U Ever Hear Me", nagrany w zeszlym roku i przeanalizowanie warstwy tekstowej. Jak dla mnie jest to liryczne arcydzielo i mozna sie tylko podpisac pod tym co nawinal na temat obecnego stanu rapu. Specjalnie wkleilem link z liryka dla osob ktore maja problemy ze skumaniem calego tekstu ze sluchuTongue

[Obrazek: tumblr_lpxzneiLZJ1qks1qa.gif]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
27-12-2010, 20:07:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-12-2010 22:16:33 przez NineTwo.)
(27-12-2010 18:19:06)Marcin napisał(a):  I to jest problem z gangsta rapem i nowym rapem ogólnie - teksty, które nie mają wiele sensu, a na pewno nie mają nic inspirującego ani skłaniającego do przemyśleń.

No źle rozkminiłem temat.Miały być najlepsze a ja zapodałem taki co mi się wkręcił do głowy.
Poza tym ja problemu nie widzę. W gangsta rapie jest równie dużo inspirujących i mądrych kawałków.

[Obrazek: blauk.png]
27-12-2010, 20:39:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-12-2010 20:39:31 przez Bartłej.)
"Cytujemy ciekawe( mądre, śmieszne, inspirujące) , warte uwagi wersy, zdania raperów w kawałkach, chodź też mogą być z wywiadów itp. - obok piszmy kogo to tekst- i jak to jest z piosenki to tytuł mile widziany"

Sądzę, że tutaj raczej nie chodzi o tekst całej piosenki, tylko coś w stylu, tego co ja podałem wcześniej Smile

Odpowiedz 

Skocz do:

G-funk.eu forumWróć do góryWróć do forówWersja bez grafikiRSS