|
najlepsze wersy
|
|
26-12-2010, 23:39:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-12-2010 14:33:27 przez Lucky Łuk.)
|
|||
|
|||
|
najlepsze wersy
Cytujemy ciekawe( mądre, śmieszne, inspirujące) , warte uwagi wersy, zdania raperów w kawałkach, chodź też mogą być z wywiadów itp. - obok piszmy kogo to tekst- i jak to jest z piosenki to tytuł mile widziany
“I keep hearing about mutha f...ing Harry Potter. Who is this mutha....er?” - Snoop "It ain't a hit til Nate Dogg spit " - Mack 10 WBIJAĆ ! --> BoberoUno/Dufson
|
|||
|
26-12-2010, 23:59:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-12-2010 17:59:08 przez Bartłej.)
|
|||
|
|||
|
RE: najlepsze wersy
Co mi jeden z wersów z podpisu wziąłeś
![]() Pierwsze, które mi przychodzą na myśl to: "Motherfucker I'm a G, but first I'm a man " - Snoop Dogg in "Neva Have 2 Worry" (2008) "You can take the man out the streets,/But you can't take the streets out the man" - Charlie Wilson in "Can't Say Goodbye" (2008) "Cause it must be a single when Nate Dogg singin on it" - Ice Cube in "Gangsta Nation" (2003) Później podam jeszcze jakieś ciekawe (jak nie zapomnę )
|
|||
|
27-12-2010, 13:01:41
|
|||
|
|||
|
"Everybody sound the same, commercialize the game" - Nas
"I got what you want I got what you need I got nothing but gangsta funk and big fat bag of weed" YouTube Last FM |
|||
|
27-12-2010, 14:35:44
|
|||
|
|||
|
mile widziane pisać tytuł - jeśli to jest z piosenki
WBIJAĆ ! --> BoberoUno/Dufson
|
|||
|
27-12-2010, 14:38:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-12-2010 14:39:17 przez Tobi.)
|
|||
|
|||
|
"Everybody sound the same, commercialize the game" - Nas - Hip Hop Is Dead
"I got what you want I got what you need I got nothing but gangsta funk and big fat bag of weed" YouTube Last FM |
|||
|
27-12-2010, 17:41:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-12-2010 17:42:14 przez NineTwo.)
|
|||
|
|||
|
"West Coastin', every time I hit ya. When the bullets get to flyin', then you get the picture" 1/2 Ounce - I'm From A Block
|
|||
|
27-12-2010, 18:19:06
|
|||
|
|||
|
I to jest problem z gangsta rapem i nowym rapem ogólnie - teksty, które nie mają wiele sensu, a na pewno nie mają nic inspirującego ani skłaniającego do przemyśleń.
Jak przeczytałem ten temat to pierwsze co mi przyszło do głowy to ta zwrotka Paca (z Digital Underground - Wussup Wit The Luv). Zdecydowanie jeden z jego najlepszych tekstów: Cytat:God damn! Drug dealers dealin' to the kiddies, Tak jeszcze co przychodzi mi od razu do głowy - fragment z tracka Bizzy'ego Bone'a - Muddy Waters: Cytat:The church is taking money I cały tekst Parisa - The Hustle: Some believe in love and some believe in friends But niggas like me believe in makin' ends Kup tanią odzież dla prawdziwego OG |
|||
|
27-12-2010, 19:07:12
|
|||
|
|||
(27-12-2010 18:19:06)Marcin napisał(a): I to jest problem z gangsta rapem i nowym rapem ogólnie - teksty, które nie mają wiele sensu, a na pewno nie mają nic inspirującego ani skłaniającego do przemyśleń. Po czesci sie zgadzam ale dzisiaj tez znajdziesz jeszcze gosci, ktorzy dbaja o jakosc tekstow i maja wyjebane na caly ten 'swag'. Doskonalym przykladem jest dla mnie Crooked I, ktory robi rzeznie w kazdym kawalku jaki nagra ale jego problem polega na selekcji bitow, bo czasem nagrywa swietne teksty pod gowniana muzyke.. Polecam kawalek "If U Ever Hear Me", nagrany w zeszlym roku i przeanalizowanie warstwy tekstowej. Jak dla mnie jest to liryczne arcydzielo i mozna sie tylko podpisac pod tym co nawinal na temat obecnego stanu rapu. Specjalnie wkleilem link z liryka dla osob ktore maja problemy ze skumaniem calego tekstu ze sluchu ![]()
|
|||
|
27-12-2010, 20:07:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-12-2010 22:16:33 przez NineTwo.)
|
|||
|
|||
(27-12-2010 18:19:06)Marcin napisał(a): I to jest problem z gangsta rapem i nowym rapem ogólnie - teksty, które nie mają wiele sensu, a na pewno nie mają nic inspirującego ani skłaniającego do przemyśleń. No źle rozkminiłem temat.Miały być najlepsze a ja zapodałem taki co mi się wkręcił do głowy. Poza tym ja problemu nie widzę. W gangsta rapie jest równie dużo inspirujących i mądrych kawałków.
|
|||
|
27-12-2010, 20:39:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-12-2010 20:39:31 przez Bartłej.)
|
|||
|
|||
|
"Cytujemy ciekawe( mądre, śmieszne, inspirujące) , warte uwagi wersy, zdania raperów w kawałkach, chodź też mogą być z wywiadów itp. - obok piszmy kogo to tekst- i jak to jest z piosenki to tytuł mile widziany"
Sądzę, że tutaj raczej nie chodzi o tekst całej piosenki, tylko coś w stylu, tego co ja podałem wcześniej
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

)
![[Obrazek: blauk.png]](http://img832.imageshack.us/img832/5152/blauk.png)