Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Westside Connection
21-03-2009, 17:45:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-11-2009 13:32:32 przez sekacz24h.)
Westside Connection
[Obrazek: Westside+Connection.jpg]

Westside Connection to rapowa grupa z Los Angeles. W jej skład wchodzą Ice Cube, Mack 10 i WC.
Pierwszym albumem Westside Connection była płyta Bow Down wydana w 1996 roku, jedynym znanym szerszej publiczności członkiem grupy był wtedy Ice Cube. Krążek odniósł sukces, debiutując na drugim miejscu listy Billboard 200, później zdobywając status platynowej płyty. Po debiucie członkowie grupy poświęcili się solowym karierom. Dopiero w 2003 roku ukazał się kolejny projekt zespołu, płyta Terrorist Threats, jej sukces komercyjny był mniejszy, zdobyła status złotej płyty. W 2005 roku między Mack 10'em a resztą członków zespołu pojawił się spór w wyniku którego Mack 10 opuścił grupę.

-Bow Down (1996)
-Terrorist Threats (2003)

Według mnie kozackie trio. Pierwsza płyta prze przekozacka takie utwory jak Bow Down, Do You Like Criminals?, The Gangsta, The Killa And The Dope Dealer, Cross 'Em Out And Put A K, King Of The Hill (Świetny diss na Cypress Hill) czy 3 Time Felons to klasyki. Drugi krążek słabszy co nie znaczy że był cienki, Call 9-1-1, Potential Victims, Gangsta Nation, Don't Get Outta Pocket, Light's Out czy You Gotta Have Heart też reprezentują niezły poziom. Ze swojej strony żałuje tylko tego że nagrali jedynie 2 płyty. Najbardziej z tej trójki cenie Cube'a potem WC i Mack 10 na końcu.

[Obrazek: sygnatura2v.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21-03-2009, 18:03:16
RE: Westside Connection
Świetna grupa, wydali według mnie dwa bardzo równe albumy. Szkoda, że się rozpadli.

Chodzą teraz jakieś pogłoski, żeby zastąpić Mack 10 The Gamem. Mam nadzieję, że tego nie zrobią, chyba, że pod inną nazwą, bo to nie powinno się już wtedy nazywać Westside Connection.

Some believe in love and some believe in friends
But niggas like me believe in makin' ends

Kup tanią odzież dla prawdziwego OG
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
21-03-2009, 18:06:05
Znakomita grupa, debiut lepszy. Ale najlepszy kawałek zaliczyli na debiucie Mack 10. Chodzi mi tu o diss na Commona - "Westside Slaughterhouse". Co do gadania, że Mack 10 jest najgorszy to się nie zgodzę. U mnie ranking w zespole wygląda tak:
1. WC
1. Ice Cube
1. Mack 10
Big Grin całe trio lubię tak samo.

A co do tego zastąpienia The Game'm - gdzieś czytałem listę płyt zapowiedzianych na 09 i wśród nich album Westside Connection - Westside. Ciekawe czy to w ogóle prawda, a jeśli tak to czy wystąpią jako 2 czy jako 3 z Game'm.
21-03-2009, 18:07:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-03-2009 18:08:22 przez sekacz24h.)
Szczerze mówiąc nie przepadam za The Game'm nie wiem czemu ale jakos go nie trawie. Wolałbym połączenie Ice Cube'a Nasa I Scarface'a
bo o takiej kolaboracji tez gdzies slyszalem

[Obrazek: sygnatura2v.jpg]
21-03-2009, 18:08:58
Ja tez Game'a nie lubię, chociaż na "Get Use To It" naprawdę fajnie się zaprezentował
21-03-2009, 18:18:01
Dla mnie są bardzo dobrą grupą,a najlepsza ich płyta to moim zdaniem "Terrorist Threats" ze znakomitym kawałkiem "Gangsta Nation"."Bow Down" dla mnie jest równie dobra,jednak nie przypadła mi tak du gustu jak wcześniej wymieniona "Terrorist Threats",a mój ranking raperów wygląda tak : 1.Ice Cube,2.WC,3.Mack 10.A co do reaktywacji z The Game'm to dla mnie byłaby to totalna ciapa.Oczywiście nie mam nic przeciwko,niech nagrywają ale z The Game ??? tylko pod inną nazwą !!! Nie będzie jakiś tani pozer hańbił zespołu.Pozdrawiam
21-03-2009, 18:19:08
(21-03-2009 18:08:58)MiMi napisał(a):  Ja tez Game'a nie lubię, chociaż na "Get Use To It" naprawdę fajnie się zaprezentował

Zgadzam się.

Ale nie widzę go w zespole o nazwie "Westside Connection". Jeżeli reaktywacja, to tylko w pierwotnym składzie.

Some believe in love and some believe in friends
But niggas like me believe in makin' ends

Kup tanią odzież dla prawdziwego OG
21-03-2009, 18:20:45
Dokładnie.Zgadzam się w tej kwestii z Marcinem.Nie będzie jakaś pozerska ciapa zespołu hańbiła.
21-03-2009, 21:51:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-03-2009 21:52:29 przez krzychuk.)
(21-03-2009 18:20:45)COP_KILLA napisał(a):  Nie będzie jakaś pozerska ciapa zespołu hańbiła.
Mów co chcesz, ale Game wcale nie jest złym raperem, ostatnio odnotował naprawdę spory progres. Pokazała to m.in. właśnie ta zwrotka w "Get Use To It", w tym kawałku jak dla mnie to on pojechał zdecydowanie najlepiej.

Skład oczywiście kozacki, naprawdę ciężko jest wybrać najlepszego, bo wszyscy prezentują bardzo wysoki i równy poziom. Najbardziej lubię jednak Cube'a i WC, Mack'a troszkę mniej. "Bow Down" jest zajebiste, kilka niesamowitych utworów, w tym jeden z lepszych dissów w historii, czyli "King Of Da Hill". Cypress Hill zostali tam po prostu rozjebani.

Co do ewentualnego dołączenia do zespołu The Game'a, to jest to ciekawa opcja, jednak zgadzam się z wami, że powinno to wszystko być już pod inną nazwą. Mack 10 był jednak od początku i nie fair byłoby teraz zastąpienie go kimś innym.

[Obrazek: bdnpc6.png]
21-03-2009, 21:55:26
No dokładnie.Zastąpienie Mack'a The Game'm w ogóle nie wchodzi w grę.
Odpowiedz 

Skocz do:

G-funk.eu forumWróć do góryWróć do forówWersja bez grafikiRSS