Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 3.5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pjus
19-05-2009, 10:27:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2010 12:02:35 przez Marcin.)
Pjus
Pjus to członek 2cztery7 - więcej o 2cztery7 w oddzielnym temacie.

Na alkopoligamia.com dzisiaj dali newsa:

Cytat:Po licznych problemach zdrowotnych i nieciekawym (bo pełnym ciężkich operacji) roku 2008 Pjus powrocił do życia, pracy w studio i nagrywania czego owocem będzie jego solowy album.

Prace trwają od stycznia 2009, a już w najbliższym czasie światło dzienne ujrzą pierwsze materiały z tego projektu.

Jeżeli zdziwił Cię brak Pjusa na płycie ‘Zamach na przeciętność’, lub w ogóle nieobecność w szeroko rozumianym życiu na szeroko rozumianej scenie - podpowiadamy: nie pozwolił mu na to zdrowotny HARDKOR.Album będzie unikatem na skalę światową, gdyż będzie to pierwszy na świecie LP nagrany przez człowieka z całkowicie cyfrowym słuchem! Pjus przeszedł w ostatnich latach 2 operacje, podczas których chory słuch zastąpiono mu implantami i stał się tym samym pierwszym na świecie człowiekiem z całkowicie 'zcyborgizowanym' słuchem. Udało mu się jednak pokonać wiele trudności i już niebawem 'powróci na fonii' (jak o Pjusie rapował w utworze ‘Ty i Ty’ Eldo).

Po tej płycie świat nie będzie już taki sam - poważnie, to nie taki chwyt - to fakt.

Co o płycie mówi sam Pjus?

- Na tej płycie jestem sobą. Tak, trochę się pozmieniało, ale pozostaje szczery do bólu. Wiem co to ból, więc mogę tak mówić. Nie spełniam na tym albumie niczyich wymagań, próśb, gróźb ani poleceń, nie schlebiam żadnym gustom, nie robię ukłonu w żadną populistyczną stronę tej muzyki. Nie muszę na niej niczego, nikomu udowadniać. Już sam, fakt, że nagrywam jest bezprecedensowym wydarzeniem.

W warstwie muycznej- zdecydowanie klasycznie, rapowo- podstawowym kryterium doboru bitów na płytę jest fakt, bym je w ogóle słyszał (śmiech), więc jest minimalistycznie, surowo- zresztą taki jest całościowy pomysł na te płytę by nie był a zbyt 'barokowo' rozbudowana, a była celnym, mocnym strzałem. Nie chcę też by była 'przegadana' sąd pomysł na 12-wersowe zwrotki.

Premiera albumu 'LIFE AFTER DEAF' przewidziana jest na JESIEŃ 2009.
Sprawdźcie videozapowiedź płyty oraz kawałki nagrane przez Pjusa przed drugą operacją na jego profilu myspace.

źródło: alkopoligamia.com

Some believe in love and some believe in friends
But niggas like me believe in makin' ends

Kup tanią odzież dla prawdziwego OG
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
19-05-2009, 18:12:51
RE: Pjus
Czekam i jaram się. Ziom ma głoś idealnie pasujący do g-funku.

[Obrazek: bdnpc6.png]
19-05-2009, 19:05:04
Poczekamy, stestujemy, zobaczymy... jak narazie to zapowiada się nieźle Smile

cheers to the underground
Znajdź wszystkie posty użytkownika
20-05-2009, 13:03:07
ja tylko sie obawiam ze bedzie monotematycznie, oczywiscie nie smiem lekcewazyc jego choroby i ciezkich przezyc ale jesli bedzie o tym w kazdym numerze to troche lipa. w kazdym razie czekam na ten album i mam nadzieje ze bede mogl sie jarac nim tak jak 2cztery7
23-07-2009, 23:46:30
W poniedziałek (27.07) Pjus wypuszcza 1 singiel - "Głośniej od bomb"
Pożyjemy, posłuchamy, ocenimy Wink
Pozdrawiam
27-07-2009, 20:36:03
jest juz 1 singiel:

27-07-2009, 20:45:23
Dla mnie śmieszne jest nazywanie tego singlem. To się co najwyżej na skit nadaje, którego i tak nikt nie będzie słuchał.

Some believe in love and some believe in friends
But niggas like me believe in makin' ends

Kup tanią odzież dla prawdziwego OG
27-07-2009, 23:35:27
Szczerze to co Pjus odjebał, to głowa mała tego nie można nazwać rapem, to nadaje się na coroczny konkurs recytatorski ,a nie na płytę typa który robi polski funk

[Obrazek: airjordanseriesfuture20.jpg]
29-07-2009, 10:29:04
No niestety ten 'singiel' jest faktycznie karykaturalny. Mam nadzieję, że to jedyny taki kawałek na płycie, a reszta będzie na poziomie przynajmniej tym z 2Cztery7 ;]
29-07-2009, 14:36:53
bwhahahahah co to kuwra jset
Odpowiedz 

Skocz do:

G-funk.eu forumWróć do góryWróć do forówWersja bez grafikiRSS