Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 3 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Notorious,Eazy-E,2pac,Big L Ktory znich nagrywalby najdłuzej klasyczny rap??
13-07-2009, 13:43:47
Notorious,Eazy-E,2pac,Big L Ktory znich nagrywalby najdłuzej klasyczny rap??
Notorious Big
2 Pac
Big L
Eazy-E
Ktory znich waszym zdaniem nagrywał by najdłuzej klasyczny rap a ktory poszedł by najszybciej w komerche
jakie wasze zdanie???
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
13-07-2009, 13:47:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-07-2009 13:47:56 przez shady.)
RE: Notorious,Eazy-E,2pac,Big L Ktory znich nagrywalby najdłuzej klasyczny rap??
2pac był bardzo komercyjny już za życia, moim zdaniem najdłużej prawdziwe gówno robiłby Eazy Wink
13-07-2009, 14:05:14
RE: Notorious,Eazy-E,2pac,Big L Ktory znich nagrywalby najdłuzej klasyczny rap??
Big L i Eazy, bo nie byli tak znani jak Biggie i 2 Pac, których znał / zna każdy.

"Kto się nie wyszalał za młodu, ten na starość będzie skurwysynem"
13-07-2009, 14:14:08
ewidentnie Big L !!!! szkoda ogolnie bo pewnie zrobilby jeszcze kilka klasycznych numerow !!!!
13-07-2009, 14:22:04
Dobry temat!

2Pac chciał nieco zejść w cień i odejść do produkcji filmów i prowadzenia własnej wytwórni czyli coś w stylu Dr. Dre. Wtedy raczej by wiele nie kombinował.

Biggie - jeżeli dalej by trzymał z Puffym to bardzo prawdopodobne.

Eazy-E - ciągle robiłby gangsterkę, co najwyżej brzmienie zmieniłoby się na coś w stylu dzisiejszego West Coastu, ale myślę, że na pewno nie zacząłby rapować o miłości i innych bzdurach.

Big L - nie wyobrażam sobie, żeby mógł zmienić swój undergroundowy styl na fałszywą nawijkę. Z tej czwórki według mnie on ciągle by trzymał ten undergroundowy styl.

A i gwoli ścisłości: każdy z tych raperów robił rap komercyjny, bo z niego zarabiał, więc określenie "poszedł w komerchę" nie ma tutaj sensu. Z tej czwórki tylko Big L nie zarobił jakiejś wielkiej sumy na swoim albumie.

Some believe in love and some believe in friends
But niggas like me believe in makin' ends

Kup tanią odzież dla prawdziwego OG
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
13-07-2009, 16:11:45
Big L i Eazy-E na pewno nie nagrywaliby komercyjnego gówna.
13-07-2009, 21:46:03
hah marcin nieznam rapera który robił by muze za darmo nie dla kasy
w szczegolności chodzi mi o to który z nich pozostawałby przy swoim brzmieniu,pozostawał w swoich klimatach a nie robił cukiierkowe podkłady i nagrywał z jakimis przydupasami z mtv
13-07-2009, 21:58:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-07-2009 21:59:59 przez Marcin.)
Wierz mi, że jest sporo takich składów, ale najczęściej robią to tylko dlatego, że nie mają kontraktu z wytwórnią hehe.

Inna sprawa to wytwórnie niezależne, tam, gdzie właścicielami są raperzy, często inaczej do tego podchodzą i wydają czasami jakieś darmowe materiały.

W sumie sporo mainstreamowych raperów wydaje darmowe mixtape'y. Mógłbyś oczywiście powiedzieć, że służy to promocji, ale tak czy siak robią to za darmo.

Z tych co podałem to według mnie Eazy-E i Big L nie zaczęliby robić shitu pod masową publikę.

Some believe in love and some believe in friends
But niggas like me believe in makin' ends

Kup tanią odzież dla prawdziwego OG
14-07-2009, 02:01:51
Eazy i Big L napewno,ale coś mi się zdaje że jakby żył 2pac i Eazy nie zmieniłby się za bardzo klimat lat 90 jaki panował na westcoastowej scenie rapu

Mój nowy kanał youtube Mój Profil Last FM ♫♫♫ G Funk ♫♫♫
14-07-2009, 12:00:07
Jako psychofan oczywiście stwierdzam, że Big L Smile
Nie potrafię sobie wyobrazić, jak jedzie pod jakiś cukierkowo-crunkowy bit.
2Pac - możliwe, że tematycznie by nawijał przyzwoicie, ale w jakiej formie, nie mam pojęcia.
Eazy - tak jak L, wątpie, żeby się skurwił.
Biggie - nie mam pojęcia Smile
Odpowiedz