|
Najlepsi tekściarze
|
|
19-04-2009, 11:40:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-04-2009 12:53:47 przez Marcin.)
|
|||
|
|||
|
Najlepsi tekściarze
Tak,tak kto wg was pisze najlepsze teksty.
Moja lista to: 1.Guru 2.IceCube 3.PitchBlack 4.Rakim 5.Royce Da 5'9 Kolejność przypadkowa i mam nadzieję że o nikim nie zapomniałem. aha wiedziałem że o kimś zapomnę,więc dodaję jeszcze Black Rob-a |
|||
|
19-04-2009, 13:14:48
|
|||
|
|||
|
RE: Najlepsi tekściarze
Poprawiłem literówkę w tytule.
Jeżeli chodzi o storytelling to zdecydowanie R.A. The Rugged Man (chociażby na Uncommon Valor) i Immortal Technique (np. Dance With the Devil). Ice Cube pokazał się lirycznie z bardzo dobrej strony na Raw Footage, Laugh Now, Cry Later nie powalało. Oprócz tego wiadomo - świetny storytelling na It Was a Good Day. U Krayziego Bone'a również można znaleźć wiele świetnych tekstów, chociażby na Let's Live (przesłanie), Don't Know Why, Hard Time Hustlin' (ciekawe storytellingi) czy na przykład z ostatniego Fixtape'u 2 All In Time. Big L - bragga w najlepszej postaci + charakterystyczne podwójne rymy. Doskonałym przykładem Put It On. MC Eiht potrafi zarapować dobrą historię, np. Streiht Up Menace. Nas - głównie za teksty na debiucie - Life's a Bitch czy One Love, ale także za bardziej eksperymentalne teksty jak np. I Gave You Power czy I Can. Kurupt - jak się postara to potrafi dowalić naprawdę potężne zwrotki, np. na C-walk czy Lyrical Gangbang. Notorious B.I.G. - świetne bragga i historie, oryginalne teksty - np. Ten Crack Commandments czy Suicidal Thoughts. Scarface - politycznie zaangażowane teksty typu "Hand of the Dead Body" czy "I'm Black", a także bardziej skłaniające do refleksji kawałki typu "I Seen a Man Die". Some believe in love and some believe in friends But niggas like me believe in makin' ends Kup tanią odzież dla prawdziwego OG |
|||
|
19-04-2009, 13:23:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2009 11:48:40 przez COP_KILLA.)
|
|||
|
|||
|
1.Big L - świetne punche,świetne teksty a w dodatku nie potrzebował kartki aby napisać naprawdę świetny tekst.
2.Notorious Big - to samo co powyżej 3.Ice Cube - świetne treści polityczne,często agresywne teksty szczególnie na trzech pierwszych płytach.Liryka na Raw Footage jest chyba jego najdojrzalszą 4.PARIS - głównie polityczne teksty,świetny tekst w kawałku "Bush Killa" 5.X Raided - świetna,brutalna liryka a zwłaszcza na pierwszej płycie,co w pewnym stopniu doprowadziło do jego pobytu w więzieniu 6.Brotha Lynch Hung - to samo co powyżej.Mocna,brutalna liryka bardzo przypadła mi do gustu 7.Seagram - bardzo dobry liryk,kto słyszał wie 8.Mc Eiht - bardzo dobre gangsterskie teksty,potrafi ułożyć świetną historię 9.2pac - jego teksty bardzo dobrze do mnie trafiają,zarówno te na "2pacalypse now" jak i na "Killuminati" i "Me Against The World" 10.KRS - One - Dla mnie czołówka jeśli chodzi o lirykę z East Coast |
|||
|
19-04-2009, 13:28:50
|
|||
|
|||
|
Proponowałbym jakoś bardziej się rozpisać, bo takie wypisywanie niewiele wnosi do dyskusji.
Some believe in love and some believe in friends But niggas like me believe in makin' ends Kup tanią odzież dla prawdziwego OG |
|||
|
19-04-2009, 13:58:38
|
|||
|
|||
|
No masz,uzasadniłem to trochę.
|
|||
|
19-04-2009, 13:58:51
|
|||
|
|||
|
W mojej liście nie znalazł się Big L ponieważ za całej mojej kariery słuchania rap-u zawsze jakoś mi umknął dopiero ostatnio się nim zainteresowałem i nie mam jeszcze dokładnego rozeznania, ale pierwsze wrażenie jak najbardziej powala.
|
|||
|
19-04-2009, 14:02:44
|
|||
|
|||
|
No koleś na swojej pierwszej płycie nie ma praktycznie słabego kawałka.
|
|||
|
09-08-2009, 23:25:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2009 13:46:39 przez Slim_WSCrap.)
|
|||
|
|||
|
1.Canibus
2.Rakim 3.Krs-One 4.Guru 5.Ice Cube Hip and Hop is more than music Hip is the knowledge,Hop is the movement! |
|||
|
20-08-2009, 01:34:50
|
|||
|
|||
|
Kam i Paris ponieważ w tekście poruszają różne sprawy polityczne czy po prostu życiowe,MC Eiht i Spice 1 wiadomo gangsterka itp.
Mój nowy kanał youtube Mój Profil Last FM ♫♫♫ G Funk ♫♫♫ |
|||
|
08-11-2009, 14:14:47
|
|||
|
|||
|
Z tekstami ogolnie lepiej jest na Wschodzie (Rakim, KRS, Biggie, Big L, Guru) na zachodzie pod tym wzgledem panuje Ice Cube i 2pac
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|