|
NBA / Koszykówka
|
|
14-04-2009, 20:05:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-10-2011 01:10:30 przez Bartłej.)
|
|||
|
|||
|
NBA / Koszykówka
Tak sobie zrobiliśmy off-top w temacie to tu możemy pogawędzić o sprawach związanych z najlepszą ligą koszykówki na świecie. Komu kibicujecie? Jakiego typujecie zwycięzce oraz MVP?
Ja kibicuje drużynie Denver Nuggets, mają mocno ofensywny styl gry. Obrony niestety brakuje, po oddaniu Marcusa Camby'ego. Ale spontaniczny Melo, wykwalifikowany 3pointer J.R. Smith, jeden z lepszych rozgrywających ligi Billups dają im power jakiego trzeba w tych zmaganiach. Nie można zapomnieć o Nene który sie bardzo rozwinął i będzie to robić dalej, oraz o odsuniętym troszkę na drugi plan Martinie. Oddanie Iversona wyszło drużynie na dobre. Co do tegorocznego sezonu. Myślę że to LeBron zasługuje na MVP. Prowadzi swoją drużynę do kolejnych zwycięstw nie mając jako tako wielkiej pomocy ze strony współgraczy. Myślę że pokuszą się też o zwycięstwo w całych rozgrywkach ale fenomenalna gra Lakers może ich zgasić. Łasi na tytuł są także Nuggets, oraz Celtics. Jak będzie? Niedługo się przekonamy. Ulubiona piątka NBA: C Alonzo Mourning PF Jermaine O'Neal SF Carmelo Anthony SG Dwayne Wade PG Allen Iverson
|
|||
|
15-04-2009, 15:32:25
|
|||
|
|||
|
RE: NBA
PHOENIX SUNS , no ale w tym roku nie ma po hmm wydaję mi się ,że LBJ zdobędzie MVP ma dobre statsy co przedkłada się też na grę zespołu najlepszy bilans w NBA w tym jedna przegrana tylko u siebie.
Co do tego kto wygra w PO to trudno powiedzieć stawiał bym na LA bo ten zespół dojrzał patrząc na poprzedni sezon na pewno Celtics będą mocni bo doświadczenie zaowocuje , Cavsi oby się nie przejechali w PO np na Detroit z którymi będą grać w 1 rundzie. Portland ma bardzo fajna drużynę tylko ,że młodą więc może za parę lat Nuggets bardziej stawiał bym już Huston bo oni jak chcą mogą ograć każdego nawet bez T-Maca zobaczymy co przyniosą nam PO. Ulubieni aktualnie to C Dwight Howard PF Amara Stoudemire SF Vince Carter chociaż on bardziej SG ,ale musiałem go wcisnąć : D SG Dwayne Wade PG Chris Paul
|
|||
|
15-04-2009, 17:46:10
|
|||
|
|||
|
w zasadzie będę chamem i powiem, że wciąż kibicuję Lakers i sądzę, że może być ciekawie w tym sezonie, bo Boston wbrew pozorom nie gra tak jak powinien ;P
|
|||
|
15-04-2009, 19:39:14
|
|||
|
|||
|
co do NBA to nie można zapominać o legendach Chicago bulls, pewnie mało kto już pamięta te mecze wręcz te spektakle które sie odbywały w madison sqare garden i w united center. To było coś nie zapomnianego, ta magiczna gra Pippena, Rodmana, Harpera i oczywiście MJ czysta poezja. Potem był moment zachwytu LA i pamiętny shaq oraz jeszcze aktualny Bryant, ale przede wszystkim z Polski doping powinien być kierowany na Orlando Magic każdy zapewne wie dlaczego
o Marcinie słyszy się coraz więcej i coraz głośniej to naprawdę cieczy. Szacunek z mojej strony należy sie równie Bostończykom ale ro już bardziej takie własne uznanie.
Nobody's gonna step to you, let them know I'm here And if you have questions in the corner of your mind Pull the trigger, and leave your questions behind |
|||
|
15-04-2009, 19:53:56
|
|||
|
|||
|
Ostatnio Gortat 10 pkt. i 18 zbiórek, ale na 42 minuty meczu :/ W ogóle mało punktów, mógłby więcej rzucać.
|
|||
|
15-04-2009, 20:13:18
|
|||
|
|||
|
szczerze to liczę na konkretny kontrakt w najbliższym czasie tak żeby grał pierwszym od początku meczu, wtedy mógł by się wykazać na całego i rozwijać coraz bardziej. Nie ma co narzekać ogólnie.
Nobody's gonna step to you, let them know I'm here And if you have questions in the corner of your mind Pull the trigger, and leave your questions behind |
|||
|
16-04-2009, 10:55:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-04-2009 10:56:01 przez shady.)
|
|||
|
|||
|
Ja od małego jestem wierny Lakersom i licze, że w tym roku to oni sprzątną tytuł
Dla mnie MVP w tym roku powinien być Dwayne Wade, choć to ocena subiektywna, z tego powodu, że nie lubie Lebrona ![]() Ulubiona 5-tka? 1. Nash 2. Kobe 3. Stojakovic 4. Garnett 5. Shaq |
|||
|
16-04-2009, 19:14:58
|
|||
|
|||
|
biggie, nie wiem jak Ty, ale ja pamiętam bardzo dobrze spędzane noce...grube noce, bo zazwyczaj 2-3 były transmisje na TVP. Chicago - Utah tego nie da się zapomnieć, zwłaszcza, że dla mnie numerem 1 i tak był zawsze Dennis Rodman i będzie nim już na zawsze. Poza tym nie da się już tego odtworzyć takiej drugiej drużyny, bo jako nieliczni, jako cały zespół stanowili najmocniejszą ekipę: Jordan, Rodman, Pippen, Longley, Kerr, Kukoc, Brown...ehhh, to się pamięta
|
|||
|
06-05-2009, 20:27:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2009 20:28:44 przez Najsu.)
|
|||
|
|||
|
To już wiadomo MVP trafia do LeBrona
Czas na półfinały konferencji na Zachodzie Denver wygrywa z Dallas już 2:0 , La Lakers przegrywa z Houston 1:0 natomiast na Wschodzie Orlando prowadzi z Bostonem 1:0 tak samo jak Cleveland Cavs z Atlanta Hawks. Dla Marcina naszego to dobrze bo sobie dłużej pogra doświadczenia nabierze , a może uda mu się awansować z Orlando do Finału chociaż szkoda mi by było Bostonu.
|
|||
|
06-05-2009, 21:49:13
|
|||
|
|||
|
Najlepiej by było gdyby Gortart przeszedł do OC Thunder i grał w s5. Miałby dużą szansę się wykazać i pokazać na co go stać.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

![[Obrazek: czapilogo.jpg]](http://img441.imageshack.us/img441/8118/czapilogo.jpg)
o Marcinie słyszy się coraz więcej i coraz głośniej to naprawdę cieczy. Szacunek z mojej strony należy sie równie Bostończykom ale ro już bardziej takie własne uznanie.
Dla mnie MVP w tym roku powinien być Dwayne Wade, choć to ocena subiektywna, z tego powodu, że nie lubie Lebrona