Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 7 Głosów - 4.29 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
N.W.A
07-03-2009, 17:06:54
N.W.A
[Obrazek: nwa.jpg]
N.W.A. (Niggaz With Attitude) – grupa afroamerykańskich raperów wywodzących się z Compton, czołowi wykonawcy gangsta rapu. Początkowo ich muzyka nazywana była elektronicznym funkiem lecz szybko zmieniono ją na gangsta rap.Przez wiele lat byli uważani za najważniejszą grupę hiphopową Zachodniego Wybrzeża, z powodu swych przepełnionych przemocą i nienawiścią do władz tekstów, otrzymała od FBI przydomek "najniebezpieczniejszej grupy świata", (ang. "The World's Most Dangerous Group").

Skład:
* Dr. Dre – producent/raper (opuścił skład w 1991)
* Eazy-E – menedżer/raper (zmarły)
* Ice Cube – autor tekstów/raper (opuścił skład w 1989)
* MC Ren – autor tekstów/raper
* DJ Yella – DJ/producent
* Arabian Prince – raper (opuścił skład w 1988)
* The D.O.C. – raper (opuścił skład w 1988)

Dyskografia:
N.W.A. And The Posse
Straight Outta Compton
100 Miles And Runnin'
Niggaz4Life
Greatest Hits
The N.W.A. Legacy, Vol. 1: 1988-1999
The N.W.A. Legacy, Vol. 2
The Best Of N.W.A: The Strength Of Street Knowledge

O tej grupie można tylko jednym słowem N.W.A 4 LIFE!! .

a tak ogólniej to nie ma lepszej grupy na świecie niż czarni z charakterem, wiele im zawdzięczam ich rap jest po prostu niesamowity, tylko szkoda ze się rozlecieli . Może kiedyś sobie wytatuuje na piersi napis N.W.A Smile. Jestem ciekaw waszych opinii na temat najniebezpieczniej grupy na świecie.

[Obrazek: photo_lil-scrappy_profile.jpg] "Get Some Crunk In Yo System"
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-03-2009, 17:13:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2009 17:14:01 przez COP_KILLA.)
RE: N.W.A
Dla mnie to oni stworzyli Gangsta Rap . Charyzmatyczny Eazy E,liryk Ice Cube,producent i raper Dre, i nie najgorszy Mc Ren,wszystko idealnie się uzupełnia , ale dla mnie symbolem N.W.A jest Eazy E.Mam nawet ich 2 krążki w oryginale (Str8 Outta Compton i Efil4Zaggin + 100 Miles & Runnin ).Ogólnie bardzo ich lubię i zawsze będę darzył do nich szacunek .
07-03-2009, 17:25:13
Dla mnie tak jak mówi COP_KILLA To oni stworzyli gangsta rap.Najlepsi raperzy na świecie w jednej ekipie To co oni zrobili na 1 czy nawet na tym drugim albumie to normalnie nie porozumienie!Kupe lat już minęło od kąd nie ma N.W.A ale dla mnie to numer jeden w swiecie rapu.Produkcje Dre Teksty Cuba i zajebista Nawijaka Eaziego normalnie rozpierdalają skale tak dokładnie Mc Ren może nie był tak bardzo znany jak reszta załogi ale Też jako Mc jest jednym z lepszych w tej branży!!!Dla mnie N.W.A Bedzie się liczyć na zawsze i nawet za 40 lat będę ich słuchał i odczucia będą takie same jak pierwszy raz ich usłyszałem.N.W.A 4ever

[Obrazek: homeoldpic.jpg]
07-03-2009, 17:29:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2009 17:30:35 przez efil4zaggin.)
Nie wiem jak to u was było ale to właśnie gdy po raz pierwszy usłyszałem N.W.A to później zacząłem słuchać G rapu, świetnie Mysterio podkreślił ze N.W.A będzie dalej najlepsza grupa nawet za 40 lat Wink. Ta grupa jest po prostu nie powtarzalna i nie będzie nigdy lepszej.

07-03-2009, 17:31:41
Wszyscy gadają o Dre i Eazy'm, a nie ma słowa o DJ Yelli i The D.O.C który był tak naprawdę nieoficjalnym członkiem zespołu. To co Yella odwalał później na albumach Eazy'ego i innych członków Ruthless Familly to coś zajebistego. Mega produkcje. MC Ren jak dla mnie był lepszy od Cube'a, chociaż jest niżej w moim Top10 raperów Big Grin
07-03-2009, 17:36:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2009 17:37:14 przez efil4zaggin.)
Z tym się nie zgodzę ze Ren jest lepszy od kostki, ale Mc Ren to jeden z najbardziej niedocenionych raperów, jego płyty są bardzo dobre a D.O.C to także znakomity raper, tylko ten wypadek... wszystko spierdolił.

07-03-2009, 23:03:54
Dla mnie grupa, która korzystała z ghostwriterów, nigdy nie zasłuży na miano najlepszej. A gangsta rap stworzył Ice-T.

Some believe in love and some believe in friends
But niggas like me believe in makin' ends

Kup tanią odzież dla prawdziwego OG
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
08-03-2009, 13:26:05
Dla mnie byli mocno przereklamowani. A najlepszych ze składu uważam MC Ren'a i Ice Cube'a. Reszta jakoś nie błyszczała moim zdaniem. U mnie w topce zespołów byli by poza 10-tką, jedyny album który ujdzie to Straight Outta Compton i to głównie zasługa Ice Cube'a. Moim zdaniem jest wiele lepszych grup, jak chociażby Compton's Most Wanted, Tha Dogg Pound, Bloods & Crips, South Central Cartel, Above The Law... Do tego solowo to ich wszystkich lubie, ale w grupie jakoś mi się nie podobają i nie zgodze się do tego co ktoś tam powiedział, że najlepsi raperzy w jednej grupie.

[Obrazek: 25342121676169146086.png]
08-03-2009, 18:47:29
Świetna grupa, z resztą mój ulubiony skład. Moim zdaniem Cube zapierda*** za wszystkich, chociażby pisząc każdemu teksty oprócz Ren'a.
08-03-2009, 23:30:51
Return teraz to nawet 2pac jest przereklamowany tak to już jest, trzeba myśleć swoje a jeśli ty sadzisz ze są przereklamowani to czyli ze kierujesz się mediami albo masz taka opinie ze underground jest znacznie lepszy.

Odpowiedz 

Skocz do:

G-funk.eu forumWróć do góryWróć do forówWersja bez grafikiRSS