|
M.O.P.
|
|
16-07-2009, 16:55:48
|
|||
|
|||
M.O.P.
![]() M.O.P. ( Mash Out Posse ) - hardcore rap Grupa tworzy duet dwoch charyzmatycznych mc: Billy Danze (Eric Murray) oraz Lil' Fame (Jamal Grinnage) - odpowiedzialny rowniez za produkcje, nazwa pochodzi od gangu do ktorego nalezeli obaj pod taka sama nazwa. Zadebiutowali w 1993 roku z plyta - To the Death, mozliwe bylo to dzieki sukcesowi ich pierwszego singla How About Some Hardcore?, ktory umieszczony byl na sciezce dzwiekowej do filmu House Party 3. Trzy lata pozniej po zmianie lebalu grupa wypuscila drugi album - Firing Squad, przy produkcji plyty pomagal DJ Premier. W 1998 wychodzi najpierw EPka - Handle Ur Bizness i ostatecznie trzeci album - First Family 4 Life, za podklady tak jak poprzednio odpowiedzialni byli Lil' Fame oraz Dj Premier, wsrod gosci mozemy uslyszec: Guru, Jaya czy Treacha. Po okresie ciszy grupa wydaje nastepny album dwa lata pozniej - Warriorz, przed wydaniem krazka zostaje wypuszczony kawalek - Ante Up, ktory staje sie hitem jak i Cold as Ice pochodzacy takze z plyty . Grupa tworzy rowniez remix tego pierwszego z takimi goscimi jak: Busta Rhymes , Remy Martin i Teflon, ktory zostaje umieszczony na plycie z kompilacja najlepszych utworow - 10 Years and Gunnin z 2003 roku. Nastepnie duet przechodzi do wytworni Roc-A-Fella Records, gdzie pracuje nad nastepnym krazkiem - Ghetto Warfare, niestety album po ukonczeniu nie zostaje wydany i trafia do szuflady. Grupa jednak nie zwlania i wypuszcza mixtape - The Marxmen oraz plyte - Mash Out Posse, ktora jest kolaboracja z grupa heavy metalowa Shiner Massive. W 2005 roku zespol przechodzi do labelu 50 Centa - G-Unit Records, w ktorym to wychodzi wrescie Ghetto Warfare jak i nastepna kompilacja - M.O.P. Salutes the St. Marxmen. Nastepnym planowanym krazkiem bedzie - The Foundation zapowiedziany na ten rok, przy tworzeniu plyty biorze udzial tak jak w przeszlosci DJ Premier, ale rowniez Statik Selektah, The Alchemist, a goscinnie na plycie uslyszymy takich raperow jak: Busta Rhymes, Jadakiss, Beanie Sigel czy Redman. Dyskografia: To The Death - 1994 Firing Squad - 1996 First Family 4 Life - 1998 Warriorz - 2000 10 Years and Gunnin' - 2003 The Marxmen - 2004 ( mixtape ) Mash Out Posse - 2004 M.O.P. Salutes the St. Marxmen - 2006 Ghetto Warfare - 2006 Zapowiedzi: The Foundation - 2009 nie kazdy pewnie lubi taki rap ale czasami mozna pusluchac czegos innego dla odmiany, oczywiscie najbardziej znane sa albumu: Warriorz i First Family 4 Life. bardzo lubie kawalki w ktorych razem wystepuja z Jayem: U Don't Know, 4 Alarm Blaze czy Put It in the Air. czekam na nastepna plytke, choc nie cieszy mnie fakt, ze sa teraz u 50tki w ekipie, ale i tak sprawdze jak wyjdzie - licze po cichu na solidny album !!! |
|||
|
16-07-2009, 18:16:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2009 18:44:01 przez funky child.)
|
|||
|
|||
|
RE: M.O.P.
Hardcorowy styl,niezłe bity,dobra nawijka
w skrocie tak można scharakteryzowac krzykaczy z bronxvillee 1994-To The Death - dla mnie najlepszy album-Hardcorowe brzmienie. Dość pokręcone bity i świetne nawijka Chropowate głosy Lil'Fama i Billyego Danza znakomicie oddają klimat krążka. płyta jest hardcorowa ale mnie strasznie buja album wydaje sie podobny ale jako calośc sprawia kapitalne wrazenie najlepsze jointy na płycie dwa kapitalne kawałki jak top of the line. how about some hardcore, dalej to the death, drama lord. rugged neva smoove, poprostu wyjebany hardcorowy albumik 1996-Firing Squad - dobry albumik ale wole debiut ten nie robi juz na mnie wrazenia najlepsze jointy - lifestyles of a ghetto child.,world famous, born 2 kill (jazz mix).brownsville, new jack city. 1998-First Family 4 Life - dobry album wole od poprzedniego chłopaki sa nmadal w wysokiej formie najlepsze jointy Brooklyn-Jersey_Get_Wild_(feat._Treach),-Breakin'_The_Rules-,-My_Kinda_Nigga_Part_II_(feat._Heather_B),What_The_Future_holds, 2000-Warriorz - chłopaki rozwineli umiejetności strona liryczna trzyma wysoki poziom Szybka nawijka, wciagające opowieści i wszechobecne krzyki. taki styl mop najlepsze jointy Warriorz, Old Timerz., Roll Call., Follow Instructions plus 2 najbardziej znane hity z tego albumu "Warriorz" to doskonały przykład na to, że można osiagać komercyjne sukcesy i pozostawać niezależnym, tworząc rap z najwyższej półki. dalszych płyt nie pamietam pewnie tezs trzymaja poziom jak pisał zawodnik nademna trzreba lubic taki styll napewno jeden lepszych składów z east |
|||
|
22-07-2009, 03:08:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2009 03:21:57 przez qwanell.)
|
|||
|
|||
|
Dobrzy są, trochę szkoda, że byli w G-Unit, ale i tak nie zatracili 'tego' czegoś. Uwielbiam głos Lil' Fate'a, Billy Danze też nie odstaje. Ogólnie harcore rap w bardzo dobrym wydaniu, najbardziej jaram się wałkiem "Ante Up" - każdy chyba zna, IDEALNIE się przy tym gra w kosza.
No i miazga to "Stompdashitoutya" z Capone-N-Noreaga - polecam ten wałek
|
|||
|
06-09-2009, 18:50:20
|
|||
|
|||
![]() 15 oficjalnie, pare kawalkow juz puscili ale i tak juz plytka do znalezienia przed premiera na google ![]() pierwsze odczucia nie jest zle choc troche mniej agresywnie - latka leca hahahahah oraz w jednym kawalku moj ulubiony efekt dziwekowy : ale wybaczam bo kilka naprawde petard na plytce
|
|||
|
01-10-2009, 17:08:14
|
|||
|
|||
|
Byłem na koncercie Dobry Balecik był
M.O.P Klasyczna grupa Szacuneczek |
|||
|
03-10-2009, 11:29:57
|
|||
|
|||
|
Sprawdziłem tylko płytę Warriorz i naprawdę świetny album, pełno świetnych bitów (głównie tych od premiera). Ante Up rozpoznaje chyba każdy słuchacz rapu, Cold As Ice albo Follow Instructions też świetne
Hip and Hop is more than music Hip is the knowledge,Hop is the movement! |
|||
|
03-10-2009, 21:56:23
|
|||
|
|||
|
na koncerciku jak usłyszałem Ante Up to myślałem ze oszaleje xD
|
|||
|
17-05-2010, 22:06:14
|
|||
|
|||
|
Polecam wszystkim fanom ten dokumencik można go w całości obejrzeć tu http://worldstarhiphop.com/videos/video....KZiqkrdfiY
Zajebiste
|
|||
|
17-05-2010, 22:54:37
|
|||
|
|||
|
Warriorz to chyba mój jedyny oryginał z Eastu
Na początku do grupy nalezał jeszcze jeden typ ale został zastrzelony i wtedy z Firing Squad zmienili nazwe na M.O.P.
|
|||
|
13-06-2010, 23:02:17
|
|||
|
|||
|
jakos nie moge sie do tej grupy przekonac,maja 2 pierwsze plytki naprawde bardzo dobre,ale pozniej juz tak troche kaske polecieli i wszytsko takie jakies podobne bylo do siebie,i ten kawalek "ice..."cos tam-typowy pod publike,choc nie powiem kopa daje
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

![[Obrazek: mop.jpg]](http://1.bp.blogspot.com/_MKcm6OBz3tQ/SMzTeMuC5MI/AAAAAAAABpA/qwQxjrok5rs/s400/mop.jpg)

No i miazga to "Stompdashitoutya" z Capone-N-Noreaga - polecam ten wałek

![[Obrazek: 1mop-foundation.jpg]](http://3.bp.blogspot.com/_hVnITkej0zc/SnuKka3gAgI/AAAAAAAABBQ/jUMlMSPkffo/s320/1mop-foundation.jpg)

:

![[Obrazek: fpia.jpg]](http://img259.imageshack.us/img259/4470/fpia.jpg)