|
LL Cool J
|
|
06-08-2009, 13:41:24
|
|||
|
|||
|
LL Cool J, właściwie James Todd Smith III (ur. 14 stycznia 1968) - amerykański artysta hip-hopowy i aktor, jeden z najpopularniejszych raperów wschodniego wybrzeża Stanów Zjednoczonych. Dorastał w Queens. Jako 15-latek razem z kolegą wymyślił pseudonim LL Cool J, który był skrótem od Ladies Love Cool James, co w wolnym tłumaczeniu oznacza ""Panie kochają super Jamesa"". W 1985 nagrał swój pierwszy album Radio w wytwórni Def Jam Recordings, której do dziś jest wierny. W tym czasie rozpoczął także karierę filmową. Po raz pierwszy pojawił się na planie "Krush Groove”, filmowej opowieści o wytwórni rapowej. Osiągnięcia w świecie muzyki i filmu przestały zaspokajać amerykańskiego rapera, który podjął się zaprojektowania kolekcji odzieży firmowanych własnym nazwiskiem. Cool J gra również w reklamach i teledyskach. Od 1995 roku jest mężem Simone Johnson, z którą ma czwórkę dzieci: 3 córki i syna. Pod koniec października 2007 roku wziął udział w telewizyjnej gali stacji VH1 – "Hip Hop Honors 2007".
Dyskografia Radio (1985) Bigger and Deffer (1987) Walking with a Panther (1989) Mama Said Knock You Out (1990) 14 Shots to the Dome (1993) Mr. Smith (1995) All World: Greatest Hits (1996) Phenomenon (1997) G.O.A.T. (2000) 10 (2002) The DEFinition (2004) Todd Smith (2006) Exit 13 (2008) Moim skromnym zdaniem LL Cool J jest całkiem dobrym raperem, ma dobre flow i ciekawe bity. Wydał dosyć popularny track o nazwi "Control Myself" z J.Lo, który mi się spodobał. Warto zauważyć, że przez 26 lat jest wierny jednej wytwórni, a mianowicie Def Jam Recordings, za co go podziwiam. 7/10, a wy co o nim sądzicie ? "I got what you want I got what you need I got nothing but gangsta funk and big fat bag of weed" YouTube Last FM |
|||
|
06-08-2009, 13:53:17
|
|||
|
|||
|
RE: LL Cool J
łłlłloooo koles jaki ci sie track spodobał bueeehhh
tak co czytam mniej wiecej wydaje mnie sie ze jestes jak wyssany z vivy czy innego mtv co do LL nieinteresi mnie zabardzo ale ma kilka ciekawych tracków albumowo nie przepadam za tymi starymi wydawnictwami dla mnie najlepsze: Mr. Smith (1995) Phenomenon (1997) i jeszcze ujdzie G.O.A.T. (2000) dalej chlopaczyna sie za słodki zrobił posłuchaj sobie Doin It, I Shot Ya, Loungin.,4,3,2,1 feat. Redman,Method Man,Cannibus & DMX, |
|||
|
06-08-2009, 20:28:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2009 21:00:42 przez Tobi.)
|
|||
|
|||
|
Co to ma znaczyć, że jestem wyssany z Vivy ? Nawet nie lubie takich popowo-muzycznych kanałów.
To, że podoba mi się jego jakaś bardziej popularna piosenka, to nie znaczy że jestem z wyssany z Vivy ? "4,3,2,1" bardzo dobry track, "i shot ya" też. Ta wzmianka o "Control Myself" jest tylko dlatego, że jest to jego chyba najpopularniejsza piosenka, a ja tylko stwierdziłem, że mi też się podoba. Nie mówie że tylko ten kawałek przypadł mi do gustu, więc prosiłbym cię abyś zatrzymał te komentarze dla Siebie. Apropos, nagrał też dobrą piosenke z Dr. Dre "Mind Made Up" "I got what you want I got what you need I got nothing but gangsta funk and big fat bag of weed" YouTube Last FM |
|||
|
10-08-2009, 14:47:37
|
|||
|
|||
|
Może ktoś z was wie czy jego książka '' My Platinum Body '' będzie wydana w Polsce ????
|
|||
|
11-08-2009, 11:02:06
|
|||
|
|||
|
Z tego co mi wiadomo to niestety nie.
"I got what you want I got what you need I got nothing but gangsta funk and big fat bag of weed" YouTube Last FM |
|||
|
14-08-2009, 11:46:53
|
|||
|
|||
|
Control Myself jego najpopularniejszym trackiem bueeeeeeeehhhheehhhhh
|
|||
|
14-08-2009, 16:48:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-08-2009 16:48:50 przez Tobi.)
|
|||
|
|||
|
W szerszym gronie, nie mówie tu o ludzich którzy na codzień słuchają rap'u, g-funk'u czy chociażby crunk'u.
Chodzu mi oto, że dzięki tej piosence ludzie, którzy jarają się technem i innym gównem kojarzą go z Vivy czy MTV. Jakoś wątpie żeby wielu ludzi znało "Who Do Ya Luv" czy inne jego piosenki. "I got what you want I got what you need I got nothing but gangsta funk and big fat bag of weed" YouTube Last FM |
|||
|
19-08-2009, 11:17:16
|
|||
|
|||
|
mysle LL kojarza chociazby z hey lover,4321,czy Mama Said Knock You Out
tylko dzieci moge teraz go tylko kojarzyc z kawalkiem z jlo,ktory byl kiepski dla mnie jego najlepsza plyta to 14 Shots to the Dome ,jest poprostu zajebista
|
|||
|
27-08-2009, 20:38:07
|
|||
|
|||
|
Dobra, w takim razie jestem dzieckiem. "Control Myself" było pierwszą piosenką LL, którą usłyszałem, więc jako tako z nią go kojarze. Bardzo mi przykro, że sprawiłem wam zawód.
"I got what you want I got what you need I got nothing but gangsta funk and big fat bag of weed" YouTube Last FM |
|||
|
28-08-2009, 12:31:43
|
|||
|
|||
|
Dobra spoko nie ma się o co spierać bo wg ciebie najsławniejsze będzie ''Control Myself" dla funky child coś innego a wg mnie np. ''Paradise''.Ludzie nauczmy się szanować czyjeś zdanie!!!!
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Cool C | born2wice | 7 | 546 |
21-06-2010 07:18:33 Ostatni post: born2wice |
|