|
Da Brat
|
|
13-07-2011, 23:35:15
|
|||
|
|||
|
Da Brat
"Da Brat właściwie Shawntae Harris jest amerykańską raperką, urodzoną 14 kwietnia 1974 roku w Chicago, Illinois. Da Brat odkryta została przez Jermaine Dupre w 1992 roku. Była pierwszą kobietą-raperką, której album zdobył miano platyny, był to debiutancki krążek „Funkdafied ” z 1994 roku."
![]() Dyskografia: - Funkdafied (1994) - Anuthatantrum (1996) - Unrestricted (2000) - Limelite, Luv & Niteclubz (2003) - Life after Death Mixtape (2011) Pierwsze dwa krążki polecam każdemu fanowi g funk'u, trzeci to juz moim zdaniem lipa, a dwóch ostatnich nie słuchałem. ![]() YT BombTapesRecords Last.fm |
|||
|
14-07-2011, 08:13:06
|
|||
|
|||
|
RE: Da Brat
podpisuję się pod Twoją opinią, pierwsze dwa albumy zajebiste
![]() fajny styl rapowania, dobre bity, platyna za Funkdafied jak najbardziej zasłużona. "Livin in the new school but I like the old" |
|||
|
14-07-2011, 09:39:55
|
|||
|
|||
|
Kiedyś spotkałem się w jakimś magazynie [chyba to był Klan], z opisem, iż Funkafied to takie "Doggystyle dla ubogich" <lol>.
Darzę ją sentymentem ogromnym, po tym jak miałem zaszczyt po Chronic'u/Regulate/Doggystyle/It's On 187um sięgnąć po jej pierwszy longplej. Wypaliłem sobie nawet na płytkę haha [kupię może oryginał kiedyś], polecam ją każdemu znajomemu i każdy jest zadowolony, więc jeżeli Ty jeszcze nie znasz Funkafied - nadrabiaj zaległości. Co prawda nie jest to jakiś super magiczny album, lirycsy spisał jej ktoś inny, a kobiety poza wyjątkami [Lady of Rage <3] powinny omijać rap, to Da Brat słucha się z przyzwoitą przyjemnością. Drugiego albumu nie znam, ale jak w połowie jest tak dobry jak pierwszy to muszę przesłuchać, yo and i'm out. |
|||
|
14-07-2011, 09:48:16
|
|||
|
|||
|
miałem kasety Da Brat,jedna z najlepszych babek MC! EVER!
|
|||
|
14-07-2011, 11:56:51
|
|||
|
|||
|
Z tego tematu został wydzielony temat o kobietach raperkach: http://forum.g-funk.eu/showthread.php?ti...n=lastpost
Some believe in love and some believe in friends But niggas like me believe in makin' ends Kup tanią odzież dla prawdziwego OG |
|||
|
16-07-2011, 23:44:33
|
|||
|
|||
|
Przesłuchałem sobie jej dyskografię. Świetna! Każdy album ma sporo dobrych tracków. Nie wiem co ty MC_Rhyme piszesz, że trzeci album to lipa hehe. Parę tracków może jest gorszych, ale ogółem też jest super. Czwarty album też kozak i nawet ten ostatni mixtape też jest spoko z paroma wyjątkami.
Da Brat dobiera kozackie podkłady, refreny i ma niesamowite flow - wzór dla kobiet raperek. Obecnie chyba moja ulubiona raperka. Dah Ridah - drugi album jest tak samo dobry jak debiut, a może i nawet lepszy biorąc pod uwagę najlepsze tracki. Some believe in love and some believe in friends But niggas like me believe in makin' ends Kup tanią odzież dla prawdziwego OG |
|||
|
17-07-2011, 08:06:30
|
|||
|
|||
|
Dzięki za cynk, w najbliższym czasie ogarnę. Z tego co pamiętam Da Brat ma jakiś track z Notorious'em B.I.G, ale nie pamiętam nazwy i nie wiem czy to jakiś nie wydany shit czy to właśnie kawałek z późniejszych płyt.
|
|||
|
17-07-2011, 08:57:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-07-2011 09:19:24 przez Marcin.)
|
|||
|
|||
|
Niewydany, w oficjalnej dyskografii tego nie ma. Chodzi o ten track z soundtracku do Bad Boys:
Some believe in love and some believe in friends But niggas like me believe in makin' ends Kup tanią odzież dla prawdziwego OG |
|||
|
02-02-2012, 20:25:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2012 20:25:56 przez Fasi.)
|
|||
|
|||
|
Jak Dla Mnie Anuthatantrum jest najlepszą płytą. Kocham Ten Krążek
2Real
|
|||
|
03-02-2012, 12:10:07
|
|||
|
|||
|
Przesłuchałem single z Funkdafied - następna płyta "do kupienia". Dobrze się słucha tych kawałków.
PS. Na tym zdjęciu w pierwszym poście... to na pewno ona?
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

![[Obrazek: dabratpng.png]](http://img607.imageshack.us/img607/7295/dabratpng.png)
![[Obrazek: newbreedofhustlas.jpg]](http://img825.imageshack.us/img825/6649/newbreedofhustlas.jpg)