|
Bun B
|
|
22-07-2009, 00:55:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2009 03:32:24 przez qwanell.)
|
|||
|
|||
|
Bun B
Bernard Freeman (ur. 19 marca 1973 w Port Arthur w Teksasie) znany szerszej publiczności pod pseudonimem Bun B, amerykański raper. Jest członkiem Rap-A-Lot Records. Razem z Pimp C tworzyli duet UGK, wydali wspólnie 10 albumów. Dodatkowo Bun B rozpoczął karierę solową. Jak do tej pory ukazały się jego dwie płyty zatytułowane Trill i II Trill.
Mieszkający w Port Arthur Bun B wspólnie z Chadem "Pimp C" Butlerem w latach '80 utworzyli duet Underground Kingz (UGK). W roku 1993 doszło do podpisania kontraktu płytowego z Jive Records gdzie wypuścili swój debiutancki, studyjny album "Too Hard to Swallow". UGK występowało gościnnie w kilku hitach z których najbardziej znane są "Big Pimpin" Jay'a-Z, a także "Sippin' On Some Syrup" Three 6 Mafii. W 2002 roku Pimp C został zamknięty w więzieniu za napad z bronią w ręku. Wtedy Bun B utworzył poboczny projekt Mddl Fngz, ich utwór "Hard In the Paint" został wykorzystany w grze konsolowej AND1 Streetball. Bun B rozpoczął karierę solową w 2003 roku, po tym jak Pimp C trafił do więzienia. Początkowo pojawiał się gościnnie w utworach innych wykonawców, między innymi wystąpił na płycie Paula Walla w piosence "They Don't Know", a także "Gimme That" wydanej przez Webbiego. W 2005 roku wydał pierwszą solową płytę "Trill", która zadebiutowała na 6. pozycji notowania Billboard 200, a w roku 2008 ukazała się jego druga solowa produkcja "II Trill". Trill 18 października 2005 roku Bun B wydał swój debiutancki solowy album Trill. Zawierał on takie single jak "Draped Up" z gościnnym udziałem Lil' Keke, a także remix tego utworu gdzie gościnnie wystąpili Mike Jones, Lil' Flip, Paul Wall, Slim Thug, Devin the Dude i Z-Ro. Ponadto ukazał się singiel utworu "Git It" nagranego z Ying Yang Twins, jak również "Get Throwed" z Pimp C, Z-Ro i Young Jeezy'm. Album osiągnął szóste miejsce w amerykańskim zestawieniu Billboard 200 i pierwsze miejsce na Top R&B/Hip Hop Albums. II Trill Po śmierci Pimp C w 2007 roku, Bun B powrócił do kariery solowej. W roku 2008 wypuścił swój drugi solowy album, II Trill. Pierwszym singlem było "That's Gangsta" z gościnnym występem Seana Kingstona, później ukazał się drugi singiel do piosenki You're Everything gdzie można usłyszeć Ricka Rossa, Davida Bannera, jak i duet 8ball & MJG. Album zadebiutował na drugim miejscu w Billboard 200 osiągając sprzedaż 98,000 kopii w pierwszym tygodniu. źródło: wikipedia. Przej*bany raper, uwielbiam go. Obydwie solówki są klasykami Południa, w UGK rozpierdalał razem z Pimpem. Ogólnie to mój ulubieniec z Southu obok Scarface'a.
|
|||
|
22-07-2009, 09:39:11
|
|||
|
|||
|
RE: Bun B
Dla mnie te solówki są słabe w porównaniu do albumów UGK. O wiele bardziej wolę go w duecie z Pimpem.
Some believe in love and some believe in friends But niggas like me believe in makin' ends Kup tanią odzież dla prawdziwego OG |
|||
|
22-07-2009, 13:49:51
|
|||
|
|||
|
Nie zgodzę się. "II Trill" to prawdziwa miazga, idealny klimat ma ta płyta, Bun odwalił kawał dobrej roboty, na dodatek świetni goście.
|
|||
|
02-09-2009, 19:41:47
|
|||
|
|||
|
Dobry raper, lubię jego kawałki (podoba mi się co zaprezentował na "Give Me That" Webbie'go), ale rewelacjii nie ma ;]
7/10 "I got what you want I got what you need I got nothing but gangsta funk and big fat bag of weed" YouTube Last FM |
|||
|
29-09-2010, 16:26:01
|
|||
|
|||
|
Lubię go bardzo, solówki znakomite, debiucik dobry, II Trill mistrzostwo, tegoroczny też dobry, ciutkę gorszy od pozostałych albumów.
Bun ma znakomity głos, uwielbiam. ; ) |
|||
|
29-09-2010, 16:38:18
|
|||
|
|||
|
Też dobry : OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Przecież Trill OG jest gorszy od nowej płyty Cuba nawet.
|
|||
|
29-09-2010, 16:59:36
|
|||
|
|||
|
Ej no nie sprawdzałam nowego albumu kostki, no ale Trill OG nie był tragiczny, no gorszy od poprzednich, ale bez przesady ; p
|
|||
|
30-09-2010, 14:28:47
|
|||
|
|||
|
Trill OG niestety musze cie zmartwic ale jest tragiczna - kilka tylko kawalkow daje rade, na reszcie Bun jakos na sile leci - bez polotu jak na poprzednich krazkach. ostatnio lepiej wypada na goscinnych kawalkach niz na swoich ...
|
|||
|
01-03-2011, 01:54:42
|
|||
|
|||
|
http://www.worldstarhiphop.com/videos/vi...a5X9aKFRSb
Bun B (Feat. Truck Buck) - Gladiator Bez szału. Some believe in love and some believe in friends But niggas like me believe in makin' ends Kup tanią odzież dla prawdziwego OG |
|||
|
05-03-2011, 23:37:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-03-2011 23:38:05 przez funky child.)
|
|||
|
|||
|
Jezeli chodzi o Bun B to tylko jego kilka trackow w g-funkowym stylu
Takie albumy jak Trill & II Trill kompletnie do mnie nie przemawiaja i sa dla mnie słabe |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|