Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boo-Yaa T.R.I.B.E.
13-08-2009, 20:23:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-08-2009 21:02:01 przez jrs24.)
Boo-Yaa T.R.I.B.E.
[Obrazek: SM_music_13.jpg]

Zespol tworzy 6 braci Devoux: The Godfather, Kobra Konvict, Monsta O, Murder One, Ganxsta Ridd oraz Gawtti, pierwotnie za tego ostatniego w skladzie znajdowal sie jeszcze E.K.A, wszyscy bracia nalezli do bloodsow. Grupa pochodzi z Carson ( Kalifornia ), rodzina jednak ich wywodzi sie z Wysp Samoa. Przygode z muzyka rozpoczeli spiewajac w kosciele baptystow, nastepnie stworzyli zespol taneczny oraz caly czas eksperymentowali muzycznie. W polowie lat 80tych zdecydowali wyjechac z Los Angeles potym jak jeden z ich czlonkow rodziny zostal zabity, calkowicie odcieli sie od gangu i pojechali do Japonii. Tam tak naprawde rozpoczeli wystepy pod nazwa - Blue City Crew, jako zespol rapujaco-taneczny, cieszyli sie duzym zainteresowaniem, . Jednakze wrocili do LA i zdecydowali sie na kariere muzyczna, ktora zaowocowala pierwszym krazekiem w 1990 roku - New Funky Nation, juz pod oficjalna nazwa - Boo-Yaa T.R.I.B.E..Pierwsza czesc nazwy - Boo-Yaa pochodzi o slowa uwczesnie wystepuajcym w slangu jako okreslenie dzwieku jaki wydaje shoutgun podczas wystrzalu, a druga jest poprostu skrotem od - Too Rough International Boo-Yaa Empire. Pierwsza plyta byla calkowita nowoscia na rap rynku, poniewaz za podklad posluzyly zywe instrumenty, co okazalo sie strzalem w 10 - bo osiagnela duzy rozglos. Do dzisiejszego dnia wydali lacznie 8 krazkow, zaczynajac od pfunku poprzez rap, ganstarap czy nawet tworzac raprock na Angry Samoans. Najwiekszym sukcesem grupy okazal sie debiut oraz West Koastra Nostra, na ktorej to pojawily sie takie osoby jak: B-Real, Eminem, Kurupt, WC, Mack 10, Knoc-Turnal czy Gail Gotti.

Dyskografia:

New Funky Nation - 1990
Doomsday - 1994
Occupation Hazardous - Ganxsta Rid featuring Boo-Yaa T.R.I.B.E. - 1995
Metally Disturbed EP - 1996
Mafia Lifestyle - 2000
West Koastra Nostra - 2003
Angry Samoans - 2006
Business As Usual - 2006

dla mnie kozaczki, lubie bardzo ich 2 pierwsze plytki do tego West Koastra Nostra no i z mocniejszym brzmieniem - Angry Samoans Big Grin - booyaaaaaaaaa
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
22-08-2010, 11:10:36
RE: Boo-Yaa T.R.I.B.E.
Masz przecież napisane kim oni są Tongue
Ja o nich wcześniej nie słyszałem, może sprawdzę kilka płytek, jak będę miał czas Wink

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
22-08-2010, 11:24:36
(22-08-2010 08:27:39)Ice Cube napisał(a):  KTO TO JEST?
CO TO JEST?

nie chcesz to nie musisz sprawdzac i wypowiadac tez sie nie musisz jak ci nie pasuja ........ TongueTongue
22-08-2010, 11:50:46
jrs24 warto sprawdzać dyskografię? Z tego co sprawdziłem parę starszych tracków to nie powalały, ale może trafiłem na słabe. Bo ten track np. wymiata:

22-08-2010, 12:02:47
Z nowszych rzeczy od Boo-Yaa Tribe polecam "West Koasta Nostra" - zajebisty albumBig Grin!

[Obrazek: tumblr_lpxzneiLZJ1qks1qa.gif]
22-08-2010, 12:58:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-08-2010 13:00:27 przez jrs24.)
dla mnie warto bo zajebiste maja kawalki, pierwsze plyty jesli ktos lubi eksperymenty z zywymi instrumentami to powinno pasowac. zdecydowanie najlepsza plyta jest West Koastra Nostra, choc inne plytki tez dobre, cholernie tez lubie ich mocniejsze kawalki - uwielbiam dobre polaczenie rapu z mocniejszymi brzmieniami

booyaaaaaaaa
22-08-2010, 13:19:51
ja sie mega jaram tym trackiemBig Grin

[Obrazek: tumblr_lpxzneiLZJ1qks1qa.gif]
22-08-2010, 19:24:43
z tym odcieicm sie od gangow to tak nie do konca bo x tego co pamietam to oni calyczasmaj z nimi do czyninia (choc ucichlo o noch ostanio) nic dziwnego ze album West Koastra Nostra podoba sie najbardziej ma prawo bo w calosci wyprodkuwany jest przez Dj BAttlecat (1 kawalek zrobil im Eminem). a Ganxsta Ridd mail swego czasu duzo do czyninei z Death Row o ile nie mail nawet tam kontartktu podpisanego (ni ejeetem na 100% pewien teraz) a ich styl to Funk tylko taki bardziej gitarowy mi przypominaja RHCP

moj sklep
CALIUNDERGROUNDKINGZ
http://thesocalbanga.blogspot.com/

[Obrazek: dsc00062zk.jpg]
18-11-2010, 23:03:04

Dla mnie mega w penis kozak!!!

[Obrazek: sygnatura2v.jpg]