Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2nd II None
23-06-2009, 13:12:57
2nd II None
Grupa pochodząca z Compton w Kaliforni w której skład wchodzi KK i Gangsta D.Grupa jest typem robiąca P Funk albo G Funk kto jak uważa.Najbardziej znanymi osobami z jakimi współpracował zespół sa min. DJ Quik,AMG,Playa Hamm,HI-C,Suga Free i Mausberg.Pierwszą płytą zespołu jest krążek o tytule 2nd II None który został wydany w 1991 roku,produkcją na płycie zajął się DJ Quik,teledyskami z tej płyty są Be True To Yourself,Let The Rhythm Take You i If You Want It,po trzech latach wydają drugi album zatytułowany The Shit gdzie wydają jeden teledysk Didn't Mean To Turn You On,dla mnie ten album jest najlepszy w ich dyskografii,po pięciu latach wydają jak dotąd ostatni album pod tytułem Classic 220 gdzie wydają teledysk do kawałka Up 'N Da Club gdzie gościnnie występują DJ Quik i AMG,przez swoją kariere występowali często na albumach DJ Quika,HI-C czy AMG

[Obrazek: new39.jpg]

Mój nowy kanał youtube Mój Profil Last FM ♫♫♫ G Funk ♫♫♫
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
23-06-2009, 13:19:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-06-2009 13:20:25 przez Marcin.)
RE: 2nd II None
Jeden z moich ulubionych składów. Często nie za bardzo leżą mi te albumy z początku lat 90. (90, 91), ale ich debiut naprawdę mi się podoba i to chyba głównie dzięki Quikowi. The Shit wyciekło dopiero w 2008 roku z tego co wiem, to jest niewydany album z Death Row. Mi bardziej się podoba Classic 220.

Obaj mają świetne flow i oryginalne głosy. Lubię zarówno ich albumy jak i gościnne występy.

Some believe in love and some believe in friends
But niggas like me believe in makin' ends

Kup tanią odzież dla prawdziwego OG
23-06-2009, 13:39:48
(23-06-2009 13:19:56)Marcin napisał(a):  Jeden z moich ulubionych składów. Często nie za bardzo leżą mi te albumy z początku lat 90. (90, 91), ale ich debiut naprawdę mi się podoba i to chyba głównie dzięki Quikowi. The Shit wyciekło dopiero w 2008 roku z tego co wiem, to jest niewydany album z Death Row. Mi bardziej się podoba Classic 220.

Obaj mają świetne flow i oryginalne głosy. Lubię zarówno ich albumy jak i gościnne występy.

Masz racje - "Tha Shit" to bootleg ktory byl prywatnie sprzedawany w 2008 roku. Gosc nabyl ten material od samego Quika i postanowil odpsrzedac wersje z lekkimi tagami.. Faktycznie, obie plyty ktore sprzedawal [2nd II None - Tha Shit i DJ Quik - The Death Row Sessions] to niewydany material z Death Row ale nie mozna tego materialu traktowac jako prawdziwy album poniewaz nie wiadomo do konca jakie kawalki mialy trafic na ich debiut w Death Row oraz jaka miala byc faktyczna nazwa albumu..

[Obrazek: tumblr_lpxzneiLZJ1qks1qa.gif]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
23-06-2009, 14:06:56
Tak wycieklo ale material byl nagrywany w 1994 roku a zostal wydany wlasnie w 2008

24-06-2009, 10:54:08
(23-06-2009 14:06:56)Budryczek napisał(a):  Tak wycieklo ale material byl nagrywany w 1994 roku a zostal wydany wlasnie w 2008

"Zostal wydany" to troche za duze slowa - fakt, material pochodzi z 94 roku ale nie powinnien byc uwzgledniany w oficjalnej dyskografii 2nd II None..

[Obrazek: tumblr_lpxzneiLZJ1qks1qa.gif]
05-07-2009, 09:36:52
Bardzo fajna grupa, jedna z moich ulubionych. Szkoda że mają beef z Dj Quikiem i nie pojawili się na jego kolaboracyjnym albumie z Kuruptem wydanym w tym roku bo podejrzewam że dzięki nim ten album brzmiałby bardziej G-Funkowo.
12-07-2009, 10:43:22
http://www.g-funk.eu/2nd-ii-none/

Artykuł o 2nd II None autorstwa YabCo z uzupełnieniami ode mnie. Jak ktoś jeszcze coś chciałby dodać do artykułu to dajcie znać.

13-07-2009, 14:42:54
A o co poszlo z DJ Quikiem ? ze ich zdissowal,ale chyba nie tylko ich ale tez HI-C i AMG

13-07-2009, 14:57:15
Dokładnie nie wiadomo. Coś słyszałem, że to oni pierwsi go zaatakowali.

04-08-2009, 17:02:16
Co sądzicie o Tha Kollektive? Kilka tracków jest w porządku, ale generalnie czuć, że brakuje tutaj Quika. 2nd II None bez podkładów Quika to zupełnie inny duet.

Odpowiedz 

Skocz do:

G-funk.eu forumWróć do góryWróć do forówWersja bez grafikiRSS